Feel It

Het beste van de week

01

De expo binnenland

Sabena. Reizen in stijl

Wat is het? In de bollen van het Atomium krijg je de komende maanden een unieke inkijk in het elegante universum van Sabena, onze Belgian World Airlines. De focus ligt op de gloriejaren 1950 tot 1970, toen enkel de jetset zich een vliegreis kon permitteren.

Niet te missen, want je voelt je een passagier die op reis vertrekt. Je start aan de ‘incheckbalie’ en gaat op ontdekking langs unieke foto’s en affiches maar ook uniformen en maquettes uit de glorietijd van Sabena. Bij de ‘landing’ ben je aan de stopzetting van onze nationale airline in 2001. Stijlvolle nostalgie naar de tijd van de ware jetsetters, lang vóór het lowcost-tijdperk. (Evy Van Elsacker)

02

Het Hotel

The Dutch

Wat is het? Een gloednieuw hipster-hotel in de leukste buurt van Maastricht, Wyck. Verwacht je aan een Amerikaans retro-sfeertje: er staat een Jane Fonda op de muur, een flamingo in de gang én er hangen discobollen in het rond. Een zonnebril is geen overbodige luxe.

Niet te missen, want: Maastricht is een coole stad, maar de hotels bleven een tikje achter. Dat probleem heeft Hotel The Dutch opgelost. Er is free wifi, gratis koffie en thee en je krijgt ’s ochtends een papieren zakje aan de deur met daarin een basic ontbijtje. Uitgebreide ontbijters vinden hun gading sowieso in de vele hippe koffiebars in de omgeving van het hotel. Een aanrader.

 

03

Dé shop

& other stories opent bloomon’s flower pop-up shop

Wat is het? & Other Stories heeft altijd al een speciale relatie gehad met de schoonheid van bloemen. Deze liefde deelt ze nu graag met haar klanten door een samenwerking met online bloemenservice bloomon. Van 24 tot 3 december kan je in hun flower pop-up in Antwerpen en Gent boeketten kopen die geïnspireerd zijn op hun collectie.

Niet te missen, want: bloemen fleuren je huis en humeur op, vooral tijdens korte en donkere dagen. Leuk aan het concept is dat de bloemencollectie wekelijks wisselt, met fashion en design in het achterhoofd. De samenwerking in Amsterdam, Londen, Berlijn, München en Hamburg was al een schot in de roos (heb je ‘m?), en die in ons land nu ongetwijfeld ook. (Lise Milbou)

 

04

De expo buitenland

Fear and Love

Wat is het? 11 toonaangevende designers en architecten van dit moment maken een nieuwe installatie rond de thema’s angst en liefde. Ze willen infiltreren in je geest en provoceren, aanzetten tot nadenken over actuele thema’s als virtueel daten, gevoelige robots, slow fashion en hedendaagse nomaden.

Niet te missen want: De opening van Fear and Love: Reactions to a Complex World valt samen met de opening van dit nieuwe, gerestylede Design Museum in Kensington, dat op zich al een bezoek waard is. Logeer in Blakes hotel bij designgoeroe Anouska Hempel. (Annelies Vanbelle)

05

Hét boek

De gedachtelezer

Waarover gaat het? Op een dag komt een jonge politieman erachter dat hij de gedachten van een arrestant kan lezen. Hij wordt ingeschakeld door de FBI om een andere gedachtelezer, een ontsnapte en ter dood veroordeelde crimineel, terug te vinden. Maar als de twee gedachtelezers tegenover elkaar komen te staan, gebeurt er iets wat niemand verwacht.

Moet je lezen omdat: Iain Levison een meester is in tragikomische, groteske thrillers. Zelf zegt hij dat zijn geboorte in een Schotse achterbuurt en zijn jeugd in Amerikaanse luxe een grote invloed hebben gehad op zijn boeken waarin scherpe tegenstellingen altijd de achtergrond vormen. (Johanna Spaey)

 

06

Hét restaurant

Oats & Heremiet

Wat is het? Twee vriendinnen, Stephanie en Chloé, baten samen deze foodbar/voedingswinkel/modezaak uit.

Niet te missen, want: Oats & Heremiet is een totaalzaak, met een grote focus op ‘beleving’. Helemaal van deze tijd dus. In de foodbar kun je gezond ontbijten, lunchen of een snackje eten. Take-away is ook mogelijk. Je zit hier in een stijlvol, industrieel interieur dat toch huiselijk aanvoelt met warme gloeilampen en veel wit en hout. Er is zelfs een fotostudio zodat je makkelijk kunt instagrammen. (Evelien Rutten) 

 

07

Dé film

Allied

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Twee geallieerde spionnen moeten noodgedwongen een koppel spelen, maar worden echt verliefd op elkaar tijdens een missie: dat is het uitgangspunt van de romantische WOII-thriller ‘Allied’, met Marion Cotillard en Brad Pitt.

Niet te missen, want: suspense én romantiek, overgoten met een heerlijk glamoursausje: de prijs voor meest elegante film mag uitgereikt worden aan ‘Allied’. Regisseur Robert Zemeckis (‘The Walk’, ‘Forrest Gump’) maakte een throwback naar klassiekers als ‘Cassablanca’. Iedereen gaat natuurlijk kijken om te zien of Brad en Marion daadwerkelijk zo’n chemistry hebben dat ze het sprookjeshuwelijk van Brangelina op de klippen deden lopen. Maar daar draait het niet om: het zijn gewoon twee straffe acteurs aan het werk. (Andreas Ilegems)

 

08

Dé must-have

Armbandjes met ‘slang’

Wat is het? Sinds 14 november tot eind december kan je de capsule collectie van DODO in samenwerking met Colette online bemachtigen. Deze collectie bestaat uit rosé gouden charms die gegraveerd zijn met hippe slang van de ‘Z-generatie’, a.k.a. die van snapchatstories en hippe smileys ;-).

Niet te missen, want: ambassadrice van de collectie is de Parijse IT-girl Lolita Jacobs. Met boodschappen als boss, chill, bami en grave verwijzen de bandjes naar digitale communicatie en jeugdige taal. Too cool! (Lise Milbou)

 

09

Dé beauty-tutorial

Een ponytail met volume

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Artistic Director van Moroccanoil, Antonio Corral Calero, laat zien hoe je een staart én opsteekkapsel met volume creëert. Een klassieke ponytail kan je eenvoudig upgraden met wat volume bovenaan. Textuur breng je simpelweg aan met je vingers. Draai het haar dat overblijft rondom je staart en crepeer de basis van de ponytail om meer volume te krijgen. Van deze staart kan je eenvoudig overgaan naar een speels dotje, door de staart te twisten en vast te pinnen.

Niet te missen, want: een eenvoudig twee-in-één kapsel voor wie een paardenstaart snel beu wordt. Voormiddagje shoppen? Kies voor de tail. Namiddag werken? Twist it up! (Lise Milbou)

 

10

Win win win

Win 1 van de 6 horloges van Mark Maddox t.w.v. €99

Wat is het? Feeling schenkt wel 6 unieke horloges van Mark Maddox weg én dat ter waarde van €99.

Niet te missen, want: Ben jij nog op zoek naar een prachtig horloge om je feestelijke outfit af te maken? Of wil je gewoon graag een eyecatcher dat je elke dag kan dragen? Dan mag je deze wedstrijd niet missen, waag hier snel je kans.