Feel It

Het beste van de week

01

Hét restaurant

Hümm

Wat is het? De keuken van het Midden-Oosten boomt als nooit tevoren. Dat bewijst ook Hümm, een nieuwe hummusbar in de Kronenburgstraat in Antwerpen.

Niet te missen, want bij Hümm worden een 12-tal soorten huisgemaakte hummus geserveerd. Ideaal om te komen aperitieven, want je kunt er een lekkere, natuurlijke wijn bij drinken. Wie wil lunchen, kan een luxueuze toast bestellen met supergezonde toppings. (Evelien Rutten)

02

Dé expo binnenland

Schitterend Verlangen

Wat is het? De tentoonstelling Schitterend Verlangen in het Antwerpse Museum Aan de Stroom onderzoekt de link tussen diamanten en onze drang naar liefde en macht. Je ziet er o.a. de verlovingsring van Maria van Bourgondië, de Mariakroon van de Antwerpse kathedraal, de Russische tsarenkroon van de Romanovs en de diadeem van Cartier die koningin Elisabeth van België droeg. Hedendaagse werken van Berlinde De Bruyckere, Jan Fabre, Phillip Aguirre, Sobudh Gupta en Thierry de Cordier zorgen voor een kritische noot.

Niet te missen, want dit is het startschot voor het diamantjaar in Antwerpen, de stad waar elke diamant wel passeert. De Diamond Capital since 1447 plant vijf maanden lang feest met allerlei thema-activiteiten, zoals diamantwandelingen. Je kunt proeven van diamantpralines of Antwerpse handjes met suikerdiamanten ring. In de MAS shop verkopen ze voor de gelegenheid ook een aantal stijlvolle diamanten hebbedingen. Bovendien kun je een diamant winnen, en een affiche met glitterend diamantstof. (Evy Van Elsacker)

 

03

Hét event buitenland

Dutch Design Week

 

Wat is het? De stad Eindhoven staat vanaf zaterdag 21 oktober 9 dagen lang in het teken van de Dutch Design Week, met als thema: ‘stretch’.  Want stretch is de essentie van design. Door je geest te stretchen ontstaat ruimte om te vernieuwen. Om te veranderen van richting, werkwijze, omgeving en van visie op de wereld.

Niet te missen, want je wordt uitgedaagd om je buiten je comfort zone te wagen. Op 100 locaties zie je boeiende experimenten en ideeën, antwoorden en oplossingen van 2500 ontwerpers. Kom je verwonderen over de kracht van design! Om genoeg te kunnen meepikken van 300 expo’s, 70 concerten en 18 designwandelroutes en je te laten meevoeren in de creatieve flow, boek je een nachtje in Boutique Hotel Lumière(Evy Van Elsacker)

04

Dé vakantiewoning

Het Ardennenhuisje

Wat is het? Het Ardennenhuisje is een stemmige gîte voor 8 personen in Wilogne bij Houffalize, perfect voor een instant vakantiegevoel. De woonruimte is groot en licht, met een open haard en een terras rondom. Uit ieder raam kijk je uit op weiden, bossen en het heuvelende landschap. Met 4 slaapkamers en een speelkamer boordevol spelletjes is er privacy voor iedereen, van klein tot groot. Te huur vanaf € 453 per weekend, of € 640 per week voor 8 personen.

Reserveren, want zelden heb je zo’n praktisch ingerichte vakantiewoning gezien. Van oorstokjes tot keukenkruiden, van badhanddoeken tot keukensponsjes, alles is er. Zonder beslommeringen kun je  genieten van de herfstkleuren en wandelen rondom. Een aanrader is een bezoek aan brouwerij Lachouffe in Achouffe, op 2 uur wandelen langs de rivier. (Evy Van Elsacker)

 

05

Hét boek

Het Vaginaboek

Waarover gaat het? Iedere vrouw heeft er een en toch praat je er zelden met je vriendinnen over: je vagina is vaak nog een taboe, ook al doe je er doorgaans leuke dingen mee. Ga daarom aan de slag met dit boek om je vagina beter te leren kennen. Wetenschappelijke feiten, speelse weetjes, leuke experimenten… Van betere orale seks tot soa’s, je leest het allemaal in de herwerkte versie van Het Vaginaboek.

Moet je lezen omdat: Goedele Liekens is een veelgevraagde seksuologe, en ze gaat op een open en toegankelijke manier geen enkele vraag uit de weg. (Johanna Spaey)

 

06

Dé shop

UNIQLO opent winkel in Brussel op 19 oktober

Wat is het? UNIQLO, de Japanse wereldwijde retailer van casual kledij, opent haar derde Belgische filiaal (je hebt er al eentje op de Antwerpse Meir en het Wijnegem Shopping Center). Op 19 oktober 2017 om 10 uur worden de glazen deuren geopend in Brussel, in het gerenoveerde shoppingcenter ‘The Mint’ op het Muntplein. De winkel zal twee verdiepingen tellen met een totale verkoopruimte van zo’n 1500 m².

Niet te missen, want: klanten zullen er behalve de LifeWear-collectie voor mannen, vrouwen en kinderen voor de herfst/winter 2017, ook de fantastische kledinglijn vinden die in samenwerking met JW Anderson tot stand is gekomen. “De lancering van UNIQLO in de Belgische hoofdstad is een belangrijke mijlpaal voor ons,” zegt Kohsuke Kobayashi, operationeel directeur van UNIQLO België. “Brussel is een ruimdenkende stad die trots kan zijn op haar diversiteit. Het unieke karakter van de stad diende trouwens als inspiratie voor de tagline van de openingscampagne: ‘Essentially You’.” (Lise Milbou)

UNIQLO – shoppingcenter ‘The Mint’, Brussel

07

Dé must-buy

Personaliseer je bomber bij Elisabetta Franchi

Wat is het? Laat iedereen het nakijken met jouw explosieve bomber vòl sterren van Elisabetta Franchi. Vereeuwig je naam of favoriete motto door ‘m op de achterzijde te laten stikken. Je wordt in een mum van tijd tot fashionista gekatapulteerd en als schitterende IT-ster geBOMBERdeerd.

Niet te missen, want: je kan je jasje laten customizen in de boutiques in Milaan en Rome, maar als een tripje er niet meteen inzit (zonde!), kan je hem ook gewoon gepersonaliseerd laten opsturen via de Digital Store. Zo’n sterrenhemel op je torso kost je € 870. (Lise Milbou)

08

Dé beauty-tutorial

M·A·C Halloween Tutorial: bloedende glitterlip

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Bijna is het bibberen en beven en om er op je Halloweenbest uit te zien de 31ste, hebben we hier alvast een griezelige tutorial voor jou klaar. Anyone scared?

Niet te missen, want: deze dramatische bloederige glitterlip werd gecreëerd door Senior Artist Michelle Clark. Breng er eerst wat Retro Matte Liquid Lipcolour in ‘Carnivorous’ voor aan op het midden van je lippen. Daarna fake je wat bloeddruppels met de glitter/gloss mixture. Smeer de lippenstift uit met een metalen spatel of borstel. Voeg wat Dazzleshadow in ‘Say It Isn’t So’ toe onder je ogen met een penseel. Ready to trick ‘r treat! (Lise Milbou)

 

09

Dé film

Good Time

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Broederliefde kan ver gaan. Dat bewijst de licht ontvlambare Connie (Robert Pattinson), die alles in het werk zet om zijn jongere, licht mentaal gehandicapte broer Nick uit de gevangenis te helpen na een mislukte overval. Het is het begin van een dolle nacht door de New Yorkse onderwereld, waar ze van de ene ellendige gebeurtenis in de andere verzeild raken.

Niet te missen, want: ‘Good Time’ is een pure adrenaline rush, een thriller met een moordend tempo en bijzonder camerawerk – het nachtelijke New York baadt in een Drive-achtige sfeer. Robert Pattinson zet een van de beste vertolkingen uit zijn carrière neer. Je gaat echt meeleven met zijn uitzonderlijke loser-personage. Maar ook de vriendin van Connie, gespeeld door de altijd straffe Jennifer Jason Leigh, maakt indruk. (Andreas Ilegems)

10

Win win win

Win een pakket van Dopper t.w.v. €48,50

Wat is het? Deze week lessen wij jullie dorst samen met Dopper we mogen namelijk een Dopper-package weggeven met een super assortiment. Lees snel verder en waag je kans!

Niet te missen, want: Deze pastelkleurige drinkbussen hervul je met plezier met kraantjeswater! Klein weetje: Hiermee bespaar je maar liefst 40 petflesjes per jaar en voorkom je dat er zo’n 8 miljard kilo aan plastic afval in onze oceanen terecht komt. Of zoals Dopper het zelf zo mooi verwoord: “dat is gelijk aan het gewicht van zo’n 2 miljard flamingo’s“. Message loud and clear! Waag hier snel je kans!