Feel It

Het beste van de week

01

Hét logies

The Lalit

Wat is het? The Lalit London is een Indiaas boetiekhotel in Londen, bij de Tower Bridge. Pas geopend in een omgeturnde school. De 70 luxekamers (vanaf £ 350 voor 2) dompelen je onder in een mooie mix van Britse baksteen en boogramen met Indiase stoffen en kunst.

Niet te missen, want je wordt vrolijk van dit hippe vleugje exotiek in de wijk Southwark. Niet te missen: de cocktailbar en de ayurvedisch-holistische spa. Het restaurant specialiseert in naan. (Evy Van Elsacker)

02

Dé shop

Labellov popt up!

Wat is het? We all love Labellov, vooral omdat ze tegenwoordig heel wat nieuwe concepten uitrollen waar wij heel blij van worden. Nieuw binnenkort is hun maandelijkse Pop-Up, die in februari start bij Bluepoint in Brasschaat. Zo strandt er elke maand een tijdelijk winkeltje van hen neer in een andere stad. Onmogelijk te missen dus.

Niet te missen, want: onder meer Gent, Brussel, Knokke en Kortrijk staan al op de planning. Bedoeling is dat mensen uit een kleine collectie kunnen shoppen, maar vooral ook eenvoudig geld kunnen verdienen door hun eigen tassen te verkopen. Wie langskomt, kan haar favo handtas laten beschilderen door één van de customization artists. Wie een tas verkoopt, krijgt de prijs of een waardebon én 20% extra shopbudget voor de Pop-Up. (Lise Milbou)

Afspraak? 9, 10 en 11 februari @ Bluepoint – Bredabaan 158, 2930 Brasschaat.

03

Dé expo buitenland

Otto Dix in Düsseldorf

Wat is het? Beroemd schilder en enfant terrible Otto Dix (1891-1969) nam met plezier de burgerij op de korrel. Ook door de nazi’s werd hij verguisd. Zijn werk werd in beslag genomen en deels verbrand. Binnen de kunst van de twintigste eeuw neemt hij een geheel eigen plaats in met zijn bijzondere stijl. Hij doorliep alle stromingen maar werd het meest bekend door zijn nieuwe zakelijkheid.

Niet te missen, want: zo’n 120 schilderijen, aquarellen en grafische werken uit nationale en internationale collecties worden nu tentoongesteld in K20 in Düsseldorf. Een uniek overzicht dat je niet onbewogen zal laten. Logeer vlakbij in het luxueuze Derag Livinghotel De Medici. (Annelies Vanbelle) 

04

Hét restaurant

Vina Clara

Wat is het? Vina Clara in Antwerpen is geen nieuw restaurant, maar sinds kort is er wél een nieuwe, vrouwelijke chef: Amber Dewispeleir. Je kent haar misschien nog als winnares van Mijn Restaurant in 2011.

Niet te missen want: Amber heeft na de sluiting van haar restaurant Alaise een boeiend parcours afgelegd. Ze ging aan de slag als home cook, maar deed ook ervaring op bij Bossenstein, Ter Vennen en Het Gebaar van Roger Van Damme. Vina Clara ligt tegenover het prachtige Ter Boulaerpark en is gehuisvest in een magnifiek art deco gebouw. De keuken is Frans-Belgische. Enne… Er mogen best wat meer vrouwelijke chefs komen, dus aarzelen we niet om Amber aan te moedigen! (Evelien Rutten)

 

05

Dé film

American Honey

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Een energieke roadmovie dwars door Amerika, over een bende jongeren die van deur tot deur magazines verkopen en als heuse zigeuners op zoek zijn naar avontuur, fuiven en een doel in het leven.

Niet te missen, want: deze sublieme film van regisseuse Andrea Arnold (‘Fish Tank’, ‘Wuthering Heights’) – een van de grootste talenten van de Britse cinema – werd in Cannes bekroond met de juryprijs. Optimistisch en mooi, het is een film voor de huidige generatie. De hoofdrollen zijn voor de nog onbekende Sasha Lane (een revelatie!) en Shia LaBeouf. (Andreas Ilegems)

 

06

Dé expo binnenland

‘Darstellung’, Serena Fineschi

Wat is het? Serena Fineshi pendelt tussen Italië en België. Ze is gefascineerd door het contrast tussen leven en dood, en het verglijden van de tijd. Haar werk is vaak etherisch, bijna spiritueel.

Niet te missen want: in deze expo toont ze werken rond melancholie, onze schaduwkant, die leidt tot diepe intellectuele reflectie en creativiteit. Renaissancekunstenaar Dürer is haar grootste inspiratiebron, maar ook de psychologische inzichten van Jung spelen mee. Te zien van 8 februari tot 11 maart in een oud psychiatrisch ziekenhuis in de Barchonstraat 11 in Brussel. (Annelies Vanbelle)

 

07

Hét boek

De droogte

Wat is het? Aaron Falk keert terug naar zijn geboortedorp voor de begrafenis van zijn beste vriend en diens vrouw en kind. Het lijkt op een gezinsdrama, maar Falk ontdekt dat ze alledrie zijn vermoord. Twintig jaar geleden kreeg Falk zelf de dood van een buurmeisje in de schoenen geschoven. In de verzengende hitte wordt langzaam duidelijk wie er in staat is tot moord.

Niet te missen, want: Jane Harper stond met haar thrillerdebuut op één in Australië. Reese Whiterspoon kocht de filmrechten. Geen wonder ook, want het boek is zo beeldend dat je de spannende scènes meteen voor je ziet. (Johanna Spaey)

 

08

Dé must-buy

Het Bucketlist boek voor koppels

Wat is het? Op zoek naar hét perfecte cadeau voor valentijn? Wij hebben het gevonden. Dit bucketlist boek van Elise De Rijck (€12,50) bezorgt je 250 unieke dates en spannende afspraakjes. Of jullie nu een week of al jaren samenzijn, dit boek zou jullie relatie veranderen, forever. Zeker uitproberen dus ;-).

Niet te missen, want: geheime briefjes achterlaten, jullie eerste date herbeleven, matching (plak)tattoo’s zetten… Het bucketlist boek geeft jullie als koppel een leuke boost én much more fun! Er is ook ruimte om jullie meest kleffe en zeemzoete foto’s te kleven, én er zijn extra pagina’s om jullie romantische bucketlist zelf aan te vullen. Challenge accepted! (Lise Milbou)

 

09

Dé beauty-tip

Get the fashion look

Wat is het? Tijdens de lente/zomer 2017 show van Alexandre Vauthier toonde de ontwerper een aantrekkelijke vrouw op de catwalk. Een dame die niet bang is de regels te breken om haar sex appeal de hoogte in te stuwen. Om zo’n look te creëren koos haarstylist Sam McKnight voor een wavy kapsel, geïnspireerd op de 80s. Ofte: weelderig maar luchtig aan de wortels en de punten. Zo doe je het zelf:

Niet te missen, want: deze look is on-mogelijk met uitgedroogd haar. Gebruik daarom enkele sprays L’Oréal Profesionnel’s Mythic Oil. Voor volume dat blijft, breng je Full Volume Extra by Tecni.Art aan voor je jouw lokken droogt met een ronde borstel. Daarna gebruik je  Infinium Pure vooraleer je het haar rond je vingers draait en het omhoog spelt. Spray opnieuw en wacht even vooraleer je de krullen er weer uithaalt. Borstel een beetje plat and you look gorgeous ;-). (Lise Milbou)

 

10

win win win

Win een 18K rosé gouden ring van Casa Gi t.w.v. €2175

Wat is het? De Planet collectie van Casa Gi is buitenaards knap. Letterlijk dan, want de ronde vorm van planeten en hun diamantkleuren wit, zwart en cognac dienden als inspiratie voor de nieuwe lijn. En wij geven dé Venus onder hun ringen weg.

Niet te missen, want: Casa Gi kiest bewust diamanten die afkomstig zijn uit niet-conflict gebieden en ook hun leveranciers moéten goederen op ethische wijze bekomen. Uit deze steentjes creëren ze dan unieke ontwerpen die stuk voor stuk getuigen van Casa Gi’s passie voor het vak. En geef toe, deze rosé gouden ring met 55 diamanten is toch pure finger candy? Zo wind je hem meteen rond je vinger… Waag hier snel je kans!