Feel It

Het beste van de week

01

Hét event buitenland

We have a dream in Amsterdam

Wat is het? De Nieuwe Kerk in Amsterdam staat altijd garant voor verrassende tentoonstellingen. Deze keer staan drie wereldverbeteraars centraal: Martin Luther King, Nelson Mandela en Mahatma Gandhi. Stuk voor stuk hadden ze een grote invloed op de geschiedenis van de twintigste eeuw.

Niet te missen, want: dit is een expo met een schat aan beeld en geluid en van ieder een persoonlijk, iconisch voorwerp. Je beleeft hun evolutie van gewone mensen tot wereldwijde leiders en rolmodellen, met het accent op de grote historische momenten. (Annelies Vanbelle)

 

02

Hét event binnenland

Liesje Reyskens in Genk

Wat is het? The-Gallery is een nieuwe stadsgalerie in het centrum van Genk. Ze pakken meteen uit met een grote naam: Liesje Reyskens. Onder de noemer ‘Periwinkle decade’ blikt ze terug op tien jaar artistieke fotografie. Een retrospectieve waarin (sur)realisme en (im)perfectie de toon bepalen.

Niet te missen, want: naast eigen werk verenigt Reyskens ook vier andere kunstenaars in deze galerie die een link hebben met haar oeuvre: Amy Wong, Marjan Laaper, Joris Link en Barend van Hoek. (Annelies Vanbelle)

 

03

Hét restaurant

Likoké on tour

Wat is het? Een zeer slimme, commerciële zet van Piet Huysentruyt. Zijn succesvol restaurant Likoké sluit tijdens de wintermaanden, dus gaat hij met de hele equipe op wereldtournée.

Niet te missen, want: de eerste stop die Huysentruyt aandoet, is Kortrijk. Daarna trekt hij nog naar Azië en Zuid-Afrika. Ik heb mijn (peperdure) ticket inmiddels gereserveerd, want dit culinaire spektakel wil ik écht niet missen. Deze tournée is natuurlijk ideaal als je wél wil proeven van Piets sterrenkeuken, maar er niet voor naar het zuiden van Frankrijk wilt reizen. (Evelien Rutten)

 

04

Hét hotel

The Distillery

Wat is het? Het eerste ginhotel van Londen! Een topidee van 4 ex-barmannen, die met hun eigen gin enorm scoren. In hun Portobello Gin Factory kun je na het loungen in cocktailbar The Resting Room of tapasbar Gintonica dus gewoon naar je boetiekhotelkamer, in rustige wit-, grijs- en houttinten (vanaf £ 125 voor 2 personen). Vanzelfsprekend vind je in je stijlvolle room-with-a-view ook een minibar. Plus een platenspeler voor vinyl. Op Portobello Road kun je ontbijten en snuisteren op de hippe markt.

Niet te missen, want je kunt er ook je eigen gin creëren en meenemen. Je favoriete ginrecept wordt voor je bewaard, zodat je een heel bijzonder cadeau kunt geven: jouw eigen gin! Het perfecte excuus voor enkele weekendjes Londen. Want natuurlijk moet je geregeld een nieuwe voorraad inslaan. (Evy Van Elsacker)

05

Dé film

Mother!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Een jonge vrouw (Jennifer Lawrence) ziet haar rustige leven met haar liefhebbende man (Javier Bardem) verstoord worden wanner een ander stel (Ed Harris en Michelle Pfeiffer) hun liefdesnest bezoekt. Ze begint ook haar echtgenoot ervan te verdenken dat hij samenzweert met hun akelige gasten. Of zou het kunnen dat ze zich de almaar vreemdere gebeurtenissen inbeeldt?

Niet te missen, want: dit is een psychologische horrorfilm van het meest creepy soort, geregisseerd door Darren Aronofsky (de maker van onder meer ‘Requiem For a Dream’ en ‘Black Swan’). De film is gefilmd in één huis, vanuit het perspectief van het personage van Jennifer Lawrence, die alsmaar uitzinniger lijkt te worden. Een beklemmende en ook wel schokkende kijkervaring, dus. Pittige gossip: J-Law is ook in het echt samen met de 48-jarige Aronofsky. (Andreas Ilegems)

06

Hét boek

In elke vrouw schuilt haar moeder

Waarover gaat het? Gravin Mercedes Van De Cloot schrijft samen met haar trouwe Nigeriaanse dienaar Jenesepa een boek over vrouwen dat haar van de financiële ondergang zou moeten redden. Door haar geldzorgen zwerft ze echter rusteloos van hot naar her, omringd door haar familie, bedienden en een pratende beo.

Moet je lezen omdat: Marnix Peeters kies je niet voor zijn verfijnde humor of voor zijn subtiel uitgewerkte personages. Denk eerder aan een onverbiddelijke pletwals, maar dan wel een intelligente om wie je voortdurend zit te grinniken. (Johanna Spaey)

 

 

07

Dé mode-tentoonstelling

Horloges Patek Philippe tentoon bij Maison De Greef

Wat is het? Patek Philippe werkt al 36 jaar samen met Maison De Greef 1848, en dus besloot het huis een eigen ruimte te geven aan het Zwitserse horlogemerk. Op een exclusieve plek van 50 vierkante meter kan je de iconische modellen én de nieuwste ontwerpen van Patek Philippe bewonderen.

Niet te missen, want: om de samenwerking te vieren, opent Maison De Greef haar deuren met een tentoonstelling voor het publiek tussen 13 en 17 september. Je kan er als bezoeker 150 Patek Philippe horloges ontdekken. Historische modellen, maar ook designs die nu op de markt worden gebracht én exclusieve stukken die uitgeleend worden door verzamelaars. (Lise Milbou)

Maison De Greef – Boterstraat 24-26, 1000 Brussel

 

08

Dé must-buy

Go with the flaw dankzij Diesel

Wat is het? Shop the look that matches your flaw and embrace what you can’t control! Dat is de baseline van Diesels nieuwste modecampagne en volgens ons zit-ie er BOENK op. Diesel lanceert een collectie die tegen de perfectie ingaat met mutsen, truien en broeken waarin je hier en daar een scheur bespeurt. Met GO WITH THE FLAW! draag je iets origineel en gedurfd – prijzen liggen tussen € 45 voor een riem en € 799 voor een leren jas – en toon je wie je bent!

Niet te missen, want: conformiteit staat vandaag voor het streven naar perfectie, een ideale (online) persoon met de perfecte foto’s op de juiste plaatst. Een soort van ‘going with the flow’… Diesel beantwoordt dit fenomeen met GO WITH THE FLAW!, een campagne waarbij ze rebelleren en tegen die perfectie ingaan. Het label wil ons ervan bewust maken dat fouten, imperfecties, luiheid, vergeetachtigheid, te laat komen, enzovoort hélemaal niet imperfect is, maar eerder één van de elementen die ons als persoon uniek maakt. (Lise Milbou)

09

Dé beauty-tutorial

Work-out kapsel: de vissengraat staart

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Deze is perfect voor tijdens je work-out. Je zou er je lokken immers twee dagen niet voor mogen wassen, anders blijft-ie niet goed zitten.

Niet te missen, want: Verdeel je haar in twee, spray wat Lock It Clean Style Gel van L’Oréal op het stuk dat je gaat vlechten en maak een vissengraat. Trek hem nog wat los voor extra volume en bind alles vast in een lage paardenstaart. Houd hem op z’n plek met de Lock It Weather Control Hairspray, die 48 uur lang blijft en kroezelen voorkomt. Ideaal voor herfstbuien! (Lise Milbou)

 

10

Win win win

Maak kans op een body-pakket van Eucerin t.w.v. € 60

Wat is het? Last van roodheid, droge plekjes of jeuk? Dan ben jij niet de enige: volgens Eucerin geeft meer dan 50% van de vrouwen toe problemen te hebben met een gevoelige huid. Het merk staat al 30 jaar aan de top van de huidverzorging en lanceert nu de Body Crème pH5. Het nieuwe design ter ere van hun 30 lentes geeft ons nóg meer zin om hun complete gamma in huis te halen (als we dat nog niet hadden).

Niet te missen want: Eucerin maakt er al decennia’s lang hun missie van die gevoelige huid te bestrijden. Met de Body Crème pH5 zetten ze weer een stap in de goede richting. De nieuwe crème met smeuïge, zijdezachte textuur beschermt, herstelt en versterkt huid die uit balans is. Top, top én top. Waag hier je kans en win je eigen body-paket van Eucerin t.w.v. € 60 om je collectie huidverzorgingsproducten te vervolledigen.