Feel It

Het beste van de week

01

Dé shop

Love Stories Antwerpen verhuist naar groter pand

Wat is het? Love Stories opende in 2015 een eerste winkel in Antwerpen, in de Groendalstraat 17. Sinds de collectie werd uitgebreid van lingerie naar pyjamas, zwemkledij en accessoires werd de plaats te klein voor zoveel liefde. Daarom verhuist het romantische merk richting Lombardenvest, om er te huizen in een groter pand.

Niet te missen, want: het interieur bevat warme materialen als suède en vintage linnen, gecombineerd met tijdloze neonverlichting, metalen details en gekleurd glaswerk. De comfortabele pashokjes kregen gouden gordijnen en gezellig zacht tapijt waar je jouw voetjes in laat wegdommelen. De pre-spring collectie voor 2018 verschijnt vanaf december in de winkel. Verwacht je aan een palet van warme pasteltinten, speelse sterren en vrouwelijke bloemen in luxueuze materialen als satijn, zacht kant en chiffon. (Lise Milbou)

Love Stories – Lombardenvest 34, Antwerpen

02

Dé must-buy

Eres lanceert een Beach Winter collectie

Wat is het? Tegenwoordig overwinteren er heel wat belgen in het zonnige buitenland. Gevolg? Je hebt niet enkel tijdens de zomermaanden een nieuwe zwem-outfit nodig, ook tijdens de wintermaanden kan je er eentje gebruiken. Net daarom komt Eres met een cruise collectie die speciaal ontworpen is voor de winterse zonnekloppers.

Niet te missen, want: onze favoriet uit de Beach Winter 2017 collectie? Zonder twijfel de kimono in Art Deco print (€ 530) met trendkleuren van het seizoen. Hij streelt je huid met 100 % zijde en matcht perfect met de okergele bandeau bikini (€ 230). Eres liet zich voor de volledige collectie inspireren door de artistieke sfeer van New Yorkse kunstgalerijen en moderedacties. En ook onze moderedactie loopt er binnenkort vast zo bij. Juist nog wat zon en een opblaasbaar zwembadje fixen. (Lise Milbou)

Eres – Mechelsesteenweg 31, Antwerpen

03

Hét hotel

Okko

Wat is het? Parijs telt een nieuw budgethotel. Okko heet het. Bovendien all-in! Van je ontbijt tot de soep en tapas, van het aperitief tot de warme dranken, van de telefoon tot video on demand en computergebrukk, alles is inbegrepen voor Okko-hotelgasten. De kamers (vanaf € 112 voor 2) zijn strak en leuk, de ligging is iets minder want uit het centrum, maar hey, de metro is vlakbij.

Niet te missen, want: leuke sofa of lamp gezien in dit hotel? Veel interieurspullen zijn te koop in de shop! Meer Okko-hotels vind je in andere Franse steden, o.a. in Cannes, Lyon en Nantes. (Evy Van Elsacker)

04

Hét boek

Het labyrint der geesten

Waarover gaat het? Daniel Sempere wordt nog altijd gekweld omdat hij zich het gezicht van zijn dode moeder niet kan herinneren. Tot er op een dag een vrouw in zijn boekenwinkel verschijnt die hem op een nieuw spoor brengt en helpt om het raadsel rond zijn moeder op te lossen. Deze roman vormt het sluitstuk in Carlos Ruiz Zafón’s vierdelige romancyclus die begon met ‘De schaduw van de wind’.

Moet je lezen omdat: Carlos Ruiz Zafón is na Cervantes de best verkochte Spaanstalige auteur. En terecht. Deze meer dan 800 bladzijden tellende kanjer is misschien nog mooier dan de vorige drie delen. Alle vertrouwde personages duiken opnieuw op, maar je kunt het boek ook zonder die voorkennis lezen. Magisch, spannend, betoverend, grappig en bomvol boekenliefde. En Zafon komt op zaterdag 11 november naar de Boekenbeurs, info: boekenbeurs.be (Johanna Spaey)

05

Hét restaurant

That’s Toast

Wat is het? Een leuke lunchplek in Brugge, waar je op elk moment van de dag kan ontbijten.

Niet te missen, want: ‘de hele dag door ontbijten’ is über trendy, het is een concept dat komt overgewaaid uit de VS. Bij That’s Toast kun je zowel zoete als hartige toasts eten, zoals een heerlijke knapperige French toast of gezonde toast met zalm en avocado. Er zijn ook nog andere ontbijtopties, zoals granola, yoghurt, slow coffee en sapjes. En dat alles in een clean, Scandinavisch interieur. (Evelien Rutten)

06

Dé film

Battle of the sexes

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Een Hollywoodverfilming van dé best bekeken tennismatch ooit, tussen de 29-jarige tenniskampioene Billie Jean King (Emma Stone) en de 55-jarige veteraan Bobby Riggs (Steve Carrell), een grove seksist die vond dat vrouwen niet op het tennisveld thuishoren, maar aan de haard. Het werd een strijd tégen seksisme.

Niet te missen, want: de thema’s in Battle of the Sexes – waaronder de discussie over gendergelijkheid en de eis om gelijk loon voor gelijk werk – zijn nog altijd brandend actueel. Zeker vandaag, met de golf aan seksismeschandalen in Hollywood. Valerie Faris en Jonathan Dayton, het regisseursduo dat elf jaar geleden verraste met de komedie ‘Little Miss Sunshine’, heeft van `Battle of the Sexes’ vooral een ontroerende, knap geacteerde tragikomedie gemaakt, met de nodige dosis relativerende humor. (Andreas Ilegems)

07

Dé expo buitenland

‘Also known as Africa’ in Parijs

Waar gaat het over? Wil je weten hoe het staat met hedendaagse kunst in Afrika? Dan moet je hier zijn. Vorig jaar trok de kunstbeurs AKAA in het Carreau du Temple 15.000 bezoekers, een waar succes. 38 galerieën uit 19 landen – waaronder 11 Afrikaanse – geven er het beste van zichzelf.

Niet te missen, want: meer dan een beurs is dit ook een gelegenheid voor gedurfde exposities. Zoals de monumentale installatie van de Kameroener Bili Bidjocka aan de inkom of ‘The tears of the Banana Man’, een installatie die volledig uit bananen bestaat en op 12 november door het pibliek mag worden opgegeten. In de kelder schuilt een boeiend underground-programma met meer ruimte voor experiment. (Annelies Vanbelle) 

08

Dé expo binnenland

‘Angst’ in Gent

 

Waar gaat het over? In het Gentse Museum Dr. Guislain komt men altijd met originele tentoonstellingen. Deze keer is ‘Angst’ de verbindende rode draad. Het thema wordt benaderd vanuit historisch, sociologisch en psychologisch perspectief. Ook hedendaagse kunstenaars die zich hierdoor laten inspireren komen ruim aan bod.

Niet te missen, want: op deze mooie plek kom je helemaal tot rust. Er lopen op hetzelfde moment nog andere tentoonstellingen, waaronder die van de New Yorkse Zoe Beloff die onderzoekt hoe de nieuwe technologie onze emoties bepaalt. (Annelies Vanbelle)

09

Dé beauty-tutorial

Zo breng je glitternagellak tot een goed eind

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? We geven toe, glitternagellak aanbrengen is geen eitje. Je krijgt nooit de dekking die je wil of de glitters verspreiden zich asymmetrisch over je nagel. Daarom: de juiste techniek om tegen de feestdagen met perfect gelakte glitternagels rond te lopen.

Niet te missen, want: draai het flesje om en rol het tussen je handpalmen. Dit maakt de glitterdeeltjes los en brengt hen dichter bij het borsteltje. Draai de borstel goed rond in het flesje voor je hem eruit haalt en kuis zachtjes af aan het randje. Ready to shine! (Lise Milbou)

10

Win win win

WIN EEN DUOTICKET VOOR DE EUROSTAR IN STANDARD PREMIER!

Wat is het? Zet je al maar schrap, want het is weer zover: christmas is coming! Hier en daar kan je al leuke spullen vinden, maar wàt als je nu naar Londen kon? Waar de etalages oplichten dankzij de kerstversiering en de straten een feestelijke tint krijgen. Dankzij Feeling en Eurostar sta je in amper twee uur in het hart van Londen om je kerstinkopen te doen.

Niet te missen, want: Wij geven een duoticket Standard Premier reisklasse weg met toegang tot de Eurostar Business Premier lounges in Brussel-Zuid en London St Pancras. In de Standard Premier reisklasse geniet je van meer ruimte en comfort, een lichte maaltijd met koude en warme dranken aan de zitplaats en tijdschriften in de trein. Bij je aankomst in Londen ben je dan volledig uitgerust om erop los te winkelen! Waag hier snel je kans!