Feel It

Het beste van de week

01

Hét restaurant

De Foodbar van hotel Pilar

Wat is het? Op het Antwerpse Zuid vind je sinds kort hotel Pilar. Daarbij hoort een 100 % eigentijdse Foodbar in een cool, artistiek decor.

Niet te missen, want bij de Foodbar kun je terecht vanaf het ontbijt tot ‘s avonds laat. Zowel voor de bourgondiër, die een full meat & bread option kiest, maar ook wie houdt van licht en gezond eten komt hier aan zijn trekken. ‘s Middags kies je bijvoorbeeld een slaatje met burrata, groene soep, een croque of toast avocado. ‘s Avonds deel je meerdere kleinere hapjes met vrienden. Het is trouwens enorm moeilijk om te kiezen uit die lijst, want alles klinkt verschrikkelijk lekker. (Evelien Rutten)

02

Dé shop

Morobé opent pop-up in hartje Gent

Wat is het? Het prachtige Belgisch schoenen- en recent ook handtassenlabel Morobé opent een pop-upwinkel in hartje Gent. Voor het Belgische label is het de eerste keer dat de hele collectie op één fysieke locatie gecentraliseerd wordt. De Henegouwenstraat – waar heel wat mooie winkels gevestigd zijn – is hiervoor de perfecte uitvalsbasis. De locatie fungeert als een offline touch point van de e-shop www.morobeshoes.com, waar fashionlovers zich kunnen laten inspireren.

Niet te missen, want: naast Morobé’s statement shoes zijn er nu ook handtassen toegevoegd aan de collectie. Daarnaast biedt Salon MOROBÉ de kans om een aantal andere Belgische merken te ontdekken, waaronder Sunglass Boulevard – die sinds kort het Belgische brillenmerk Laurence D’Ari verkoopt – Karolin Studio en I Love Mr Mittens. (Lise Milbou)

Salon MOROBÉ – Henegouwenstraat 46, 9000 Gent – nog tot 15 januari 2018

 

03

Hét beauty-initiatief

Kapper Alain Denis toont niet-geretoucheerde vrouwenportretten

Wat is het? Kapper Alain Denis en fotografe Nathalie Gabay vonden dat het tijd werd voor échte portretten. In plaats van modellen met perfecte snits in de ‘kappersblaadjes’ wilden ze echte vrouwen afbeelden, zonder Photoshop. Hiermee kunnen dames in de kappersstoel zich immers eenvoudiger identificeren, waardoor hun verwachtingen sneller worden ingelost.

Niet te missen, want: “Om ze te inspireren, had ik al lang zin om aan klanten foto’s te tonen die meer aanleunen bij hun realiteit dan de foto’s uit de tijdschriften,” zegt Alain Denis. “Toen ik fotografe Nathalie Gabay ontmoette was ze erg enthousiast over het project. In amper een uur tijd heeft dit project vorm genomen. De eerste foto werd minder dan een maand later gemaakt.” (Lise Milbou)

Alain Denis Montald – Avenue Constant Montald 112, 1200 Bruxelles
Alain Denis Royal La Rasante – Rue Sombre 56, 1200 Bruxelles

04

Hét boek

Casablanca Voorbij

 

Waarover gaat het? Corinne Van Tongerloo werd in 1936 in het Antwerpse Schipperskwartier geboren. Ze is een van de eerste transgenders in België. Voor haar operaties kan ze niet in België terecht, maar moet ze naar Casablanca. Daar loopt er van alles fout, maar Corinne blijft overtuigd van haar beslissing om vrouw te worden. Over haar moedige, kleurige en avontuurlijke leven is er nu een prachtig boek verschenen met foto’s.

Moet je lezen omdat: Op 19 november is het T-Day en wordt er meer aandacht gevraagd voor transpersonen. Goede reden om dit boek in huis te halen waarin journaliste Linda Asselbergs het leven optekende van Corinne. Daarnaast komt ook dokter Griet De Cuyper, die zich om transgenders bekommert, aan het woord. (Johanna Spaey)

Vanaf 20/11 te koop in de boekhandel

05

Hét hotel

Distrikt Lazare

Wat is het? Het nagelnieuwe boetiekhotel Distrikt Lazare in Parijs verleidt met een industriële look aangevuld met cosy kussens. De ruime bar-annex-lobby nodigt uit tot socializen. Je logeert er voordelig (vanaf € 128 voor 2) in een hippie chic sfeertje. Met topkwaliteit bedden en badkamerproducten van Codage. In de urban spa waan je je op de Balearen.

Niet te missen, want ideaal gelegen in de hippe uitgaansbuurt SoPi ofte South Pigalle. Ook perfect om een expo in het Grand Palais mee te pikken, zoals Gauguin L’Alchimiste (tot 22 januari 2018). (Evy Van Elsacker)

 

06

De expo binnenland

Opening Musée L in Louvain-la-Neuve

Waarover gaat het? Het nieuwe Musée L in Louvain-la-Neuve is een museum op het kruispunt tussen kunst en wetenschap. In het mooi gerenoveerde gebouw mag de bezoeker zelf aan de slag met de artefacten. Een boeddha naast een middeleeuwse christus, klassieke geschriften tegenover rekenmachines: het museum selecteert uit zijn inventaris van 32.000 werken ongeziene combinaties die ons aan het denken zetten over de wereld en onze menselijke natuur.

Niet te missen, want: Tijdens het openingsweekend op 18 en 19 november kun je genieten van workshops, geleide bezoeken, lezingen en allerlei andere randanimatie die het museum tot leven brengt. (Annelies Vanbelle)

07

Dé must-buy

Thea Jewelry en Clio Goldbrenner lanceren moeder-dochtersneaker

Wat is het? Het Belgische Thea Jewelry en Clio Goldbrenner bundelen hun talenten voor een bijzondere limited edition moeder-dochtersneaker, een knipoog naar hun rol als mama die voor hen van essentieel belang is. Elk model brengt een andere boodschap over die verbonden is met de persoonlijkheid van de twee ontwerpsters. Clio koos voor ‘Explore Life’, waarmee ze aanspoort steeds meer openheid ten opzichte van de wereld en van anderen te creëren. De boodschap van Emilie van Thea? ‘Dream Big’, waarmee ze het ook over openheid heeft, maar eerder in de zin van durf. Denk grootser en weet dat niets onmogelijk is, toch niet zolang je het niet hebt geprobeerd.

Niet te missen, want: “Ik hou van het idee om Thea te verbinden met ontwerpprojecten,” zegt Emilie van Thea Jewelry. “Het DNA van Thea bestaat net uit een boodschap, het schrijven. Ik denk dus dat het een kracht is om haar te verbinden met andere ontwerpers. De Clio Goldbrenner sneakers hebben mij geïnspireerd omdat ik dag in dag uit in sneakers rondloop. Ze maken deel uit van mijn uiterlijk, van wie ik ben. Er mijn eigen concept aan verbinden was dus voor mij een logische stap.” (Lise Milbou)

De 2 sneakermodellen in moeder-dochterversie zijn verkrijgbaar vanaf 16 november op de webshops en in de Clio Goldbrenner flagshipstore in Antwerpen (Steenhouwersvest 63).

08

De expo buitenland

Malick Sidibé in Fondation Cartier Parijs

Waarover gaat het? Geboren in een dorp op 300 kilometer van de Malinese hoofdstad Bamako slaagde Malick Sidibé (1936-2016) erin om als eerste van zijn familie school te lopen. Na zijn algemene opleiding koos hij een kunstrichting en op zijn 20ste kocht hij zijn eerste toestel. Twee jaar later begon hij een fotostudio. De rest is geschiedenis, die werd samengebracht in de knappe overzichtsexpo ‘Mali Twist’ in de Parijse Fondation Cartier.

Niet te missen, want: Sidibé werd internationaal bekend door het vastleggen van de bruisende jaren 60-popcultuur in Bamako en zo brak hij radicaal met de stereotype beeldvorming van ‘de Afrikaan’. De man was een levensgenieter pur sang en liet vrolijke, extravagante mensen trots in de lens kijken. In 2007 werd hij als eerste fotograaf op de Biënnale van Venetië beloond met een Gouden Leeuw voor zijn loopbaan. Een ritje naar Parijs waard, en neem dan meteen de expo van de Amerikaanse topfotograaf Irving Penn in Grand Palais mee! (Tanja Dierckx)

 

09

Dé film

The Snowman

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? De immer geweldige Michael Fassbender speelt de drankzuchtige en werkverslaafde Harry Hole, de inspecteur uit de populaire misdaadbestsellers van Jo Nesbø. Die voert een klopjacht op een seriemoordenaar die in Oslo sneeuwpoppen achterlaat op de plekken waar hij zijn vrouwelijke slachtoffers om het leven brengt.

Niet te missen, want: ‘The Snowman’ is een mysterieuze, ijzige thriller – perfect kijkvoer voor wie maar niet genoeg kan krijgen van het seriemoordenaargenre (zie ook ‘Se7en’ en ‘The Silence of the Lambs’). De Zweedse regisseur Thomas Alfredson (bekend van de briljante spionagethriller ‘Tinker, Tailor, Soldier, Spy’) maakt ook van de Noorse natuur een hoofdpersonage, met elegante beelden van desolate, uitgestrekte winterlandschappen. Om extra koude rillingen van te krijgen! (Andreas Ilegems)

10

Win win win

Win een Pink Edition pakket van HenTho t.w.v. € 110

Wat is het? Hendrik en Thomas Coenen, vader en zoon, deelden een gezamenlijke passie voor gin en pure artisanale producten. Begin 2015 hebben ze ‘Antwerp Gin Company’ opgericht en intussen hebben ze al een mooie collectie opgebouwd. Via Feeling kunnen jullie nu hun allernieuwste lid van de HenTho gin familie winnen: The Pink Edition + bijhorende trui en pet.

Niet te missen, want: Op aanvraag van de vrouwelijke familieleden, kwam er een roze toets in de HenTho collectie. Na de HenTho Classic en de Noah kan je nu ook genieten van een Pink Edition, een florale gin met toetsen van vanille en amandelen. De verpakking gaat ook niet aan ons voorbij, een en al roze, we love it! Heb je nog een plekje in je woonkamer? Geef deze fles dan zeker een verdiend plaatsje ‘in de spotlight’. Waag hier snel je kans om deze mooie prijs te winnen!