Feel It

Het beste van de week

01

Hét hotel

Renaissance St Pancras

Wat is het? Vlak naast het Londense Eurostar station logeer je in een parel van Victoriaanse grandeur. De Gothic Revival  elementen zijn prachtig. Tegelijk geniet je er van eigentijds comfort en een topservice. Geen wonder dat ze alweer een award wonnen, Best in Hospitality 2016. Vanuit je luxekamer (vanaf £ 225 voor 2) zie je de treinen binnenrollen (maar je hoort niks!). Pak je badpak mee want er is ook een zwembad!

Niet te missen want: dit hotel geeft een vleugje luxe en magie aan je X-mas shopping . Tip: bewonder in de stationshal de prachtige Amaluna kerstboom van Cirque du Soleil. (Evy Van Elsacker)

02

Hét Restaurant

Les Ateliers de la Mer

Wat is het? Begin januari komt sterrenchef David Martin met een nieuw concept. Les Ateliers de la Mer wordt zijn gloednieuw visrestaurant in Neufchâteau.

Niet te missen, want: Where to start?! Martin ken je van La Paix in Brussel, waar hij de beroemde bistro van zijn schoonouders omvormde tot een gastronomische tempel met Japanse invloeden. Les Ateliers de la Mer wordt een traiteurzaak/degustatie atelier met een ‘levende’ tafel: in het midden van de degustatietafel staat een groot aquarium met levende vissen, die voor je neus klaargemaakt worden. Verser dan dat wordt het echt niet. Ik ken alvast mijn éérste goed voornemen van 2017. (Evelien Rutten) 

Chaussée de Recogne 54, Neufchâteau
03

Dé expo binnenland

20 jaar Frieke Janssens

Wat is het? De Belgische fotografe Frieke Janssens (°1980) viert haar twintigste verjaardag als fotografe met deze overzichtstentoonstelling bij de Antwerpse Ingrid Deusch Gallery, waarin zowel vroeg als recent werk wordt getoond. Ze werkte o.m. voor Duval Guillaume, Canvas, KLARA, De Standaard Magazine, Weekend Knack, Toneelhuis en Stromae.

Niet te missen want: je krijgt beelden te zien uit de provocerende reeksen Smoking Kids, waarin jonge kinderen al rokend voor de lens poseren, en Your Last Shot, waarin mensen getoond worden zoals ze na hun dood herinnerd wensen te worden. (Annelies Vanbelle)

04

Dé expo buitenland

Sites Eternels

Wat is het? In de conflictgebieden in Irak en Syrië staan prachtige historische sites onder druk. Deze expo brengt ze levendig in beeld met een 3D-film in 360 graden. Het gaat om de historische steden Khorsabad en Palmyra, de grote moskee van Damas en het Krak, de best bewaarde kruisvaardersvesting in het Nabije Oosten.

Niet te missen want: dit is bijzonder, vooral vanwege het heersend oorlogsgevaar. Op hetzelfde moment kun je in het Grand Palais genieten van Le Grand Palais des Glaces, de grootste indoor ijsbaan ter wereld op een feeërieke locatie. (Annelies Vanbelle)

05

Hét boek

Kinderen van het web

Waarover gaat het? Onderzoeksjournalist Peter Dupont gaat in 2013 undercover in de schokkende wereld van cyberpedofilie op de Fillipijnen. Daarbij bepalen pedofielen live via webcamverbindingen hoe kinderen moeten worden misbruikt. Wat hij ontdekt, is verbijsterend. Elke seconde zijn deze cyberpedo’s actief of ze gaan gewoon ter plekke, want op de Fillipijnen is alles te koop wat ze wensen.

Moet je lezen omdat: Dupont vestigt de aandacht op een nieuwe vorm van kindersmisbruik. Je krijgt zelfs een beetje hoop nadat er een aantal kinderen worden ‘bevrijd’, maar of dat voor een langetermijnoplossing zorgt, valt te betwijfelen. (Johanna Spaey)

06

Dé film

Personal Shopper

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Een Amerikaanse die in Parijs woont (Kristen Stewart) is de persoonlijk assistent van een onuitstaanbaar Duits model en celebrity. Als ze niet voor haar baas kleren moet gaan shoppen, dan probeert ze met de geest van haar pas overleden tweelingbroer te communiceren.

Niet te missen, want: Kristen Stewart sloeg weer de handen in elkaar met Olivier Assayas, de man die haar een César (Franse Oscar) schonk met ‘Clouds of Sils Maria’. Haar kille en kwetsbare vertolking in deze stijlvolle, sensuele thriller  – voor fans van ‘The Sixth Sense’ – werd her en der al magistraal genoemd.

07

Dé shop

Gloednieuwe flagshipstore Mayerline @ Antwerpen

Wat is het? Op 30 november opende Mayerline een gloednieuwe flagshipstore in de populaire Huidevettersstraat. Hiermee verlaat het Belgisch merk na vijftig jaar haar vaste stek op de Antwerpse Meirbrug. Een nieuw pand, een nieuw hoofdstuk, een nieuwe collectie, maar nog steeds even betrouwbaar en kwaliteitsvol. Verwacht je aan een gezellig boutique-concept met hedendaagse snufjes.

Niet te missen, want: Mayerline is al zestig jaar een succesverhaal. Vorig jaar nog kreeg het merk er een kleine zus bij: Améline, een label voor de actieve vrouw met een dynamische levensstijl. Mayerline zelf blijft staan voor eigentijdse degelijkheid, maar speelt tegelijk in op de moderne trends van vandaag. Een must-stop tijdens het kerstshoppen! (Lise Milbou)

Huidevettersstraat 16-18, Antwerpen 

08

Dé must-buy

Tasjes voor het goede doel

Wat is het? Onze Belgische designers Annelies Timmermans en Eva Mouton bundelden hun creativiteit voor het goede doel. De handtassenontwerpster en populaire tekenares veilen nog tot 23 december vijf lederen clutches met speelse dierentekeningen, gebaseerd op Eva’s reis naar Niger. De startprijs is €150 en de opbrengst gaat via de Warmste Week volledig naar Plan België, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van kwetsbare kinderen in het Zuiden.

Niet te missen, want: de clutch is op én top partyproof en fleurt je LBD voor nieuwjaar op. Eigenlijk draag je hem heel het jaar door, want ook bij je zomers cocktailjurkje is deze Gama een beauty. Je kan ‘m bovendien ook als mini schoudertasje gebruiken, want je krijgt er een zilveren ketting bij. Bieden doe je hierFingers crossed! (Lise Milbou)
09

Dé beauty-tutorial

Het geheim voor perfecte wimpers

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Wist je dat je veel meer met je wimpers kan dan gewoon een laagje mascara aanbrengen? Om je ogen écht on fleek te maken breng je eerst een primer aan, want ja, die bestaat ook voor je wimpers. Bouw na het preppen volume en lengte op met een high impact mascara en een booster voor je onderste wimpers. Uitschuivertje? No worries. Er bestaat een erase stick die werkt als een gom. All we need!

Niet te missen, want: voor de feestdagen mag er net dat tikje meer werk kruipen in je make-up. Als je deze eenvoudige stappen volgt, spring je in het oog en dat in a natural way. Doen! (Lise Milbou)

10

Win win win

Win een halsketting van Rebecca t.w.v. € 99

Wat is het? Maak kans op 1 van 6 halskettingen van Rebecca t.w.v. € 99

Niet te missen, want: Deze prachtige vergulde ketting met parels en Swarovski steentjes, uit de Hollywood Pearl Collectie geeft elke outfit net dat extra tikkeltje glamour. Ideaal om tijdens de feestdagen helemaal in de spotlight te staan! Waag hier snel je kans.