Feel It

Het beste van de week

01

Hét hotel

Jardin Secret

Wat is het? Wat op het eerste zicht een plantenwinkel lijkt, is een urban hideout van formaat. Via een verscholen deurtje achteraan de shop betreed je een comfortabel en hip stadshotel met landschapstuin. De 33 kamers met hoge plafonds (vanaf € 79 voor 2 personen) zijn ingericht met vintage meubilair, planten en boeken, oosterse kussens en stoffen. En last but not least is er het uitzicht op de privétuin.

Niet te missen, want Jardin Secret is het eerste ‘verstopte’ hotel van Brussel. De vroegere parking is met de hulp van tuinarchitecte Claire Van der Schueren omgetoverd tot een oase met gietijzeren terrassen en wel honderd planten en bloemen, die je verrassen met hun kleuren en geuren. Je kunt er wegdromen tussen de varens, mediteren op het terras, of  fantaseren over je volgende ontdekking in de stadsjungle. (Evy Van Elsacker)

02

Dé expo buitenland

Moma in Paris in Fondation Louis Vuitton

Waar gaat het over? 200 topwerken uit het MoMA in New York zijn nu te zien in de Fondation Louis Vuitton in Parijs. Het overzicht, dat echt een best off is, loopt van 1880 tot nu, te beginnen bij Cézanne. Rothko, Pollock, de soepblikken van Andy Warhol en zelfs Magritte, ze zijn allemaal present.

Niet te missen, want: Ook de geschiedenis van het museum zelf krijgt een plek. Nadat het in 1929 door drie dames werd opgericht koos het meteen voor modernisme en zoveel mogelijk genres. Dat merk je in deze uitstekende selectie. (Annelies Vanbelle)

03

Dé shop

Samsøe & Samsøe opent eerste flagship store in België

Wat is het? Het Deense modelabel Samsøe & Samsøe opent voor het eerst een winkelvestiging in België. Met een vernieuwd winkelconcept zal de Samsøe & Samsøe flagship store eind februari 2018 zijn deuren openen in het mode-epicentrum van Antwerpen, de Kammenstraat.

Niet te missen, want: Samsøe & Samsøe biedt eenvoudig, functioneel en tijdloos Scandinavisch design. “Met het gebruik van artistieke lichtinstallaties en een origineel jaren ‘50 wandsysteem heeft de winkel een culturele aantrekkingskracht die past in de verhaallijn van de wijk,” zegt architect en winkelontwerper Morten Hedegaard. “Hoewel we altijd een duidelijke verwijzing naar het DNA van Samsøe & Samsøe ontwikkelen, is de winkel uniek ontworpen met veel respect voor het gebouw en de architecturale details”.

04

Dé expo binnenland

Margriet Luyten in M HKA

Waarover gaat het? De INBOX van het M HKA geeft ruimte aan meer experimenteel werk. Margriet Luyten palmt ze deze keer in, met haar documentaire ‘Levenswerk II – de kunstbemiddelaars’. Mensen als Rudi Fuchs, Liesbeth Brandt Corstius en Flor Bex vertellen hoe ze omgaan met het verstrijken van de tijd.

Niet te missen, want: Luytens vorige werk was al zeer de moeite. Voor ‘Levenswerk I’ liet ze kunstenaars aan het woord over vergankelijkheid. Ze portretteerde ook honderdjarigen, gaf bestaande doodsportretten van kinderen een nieuwe verschijningsvorm en volgde het sterfbed van haar eigen moeder. (Annelies Vanbelle)

05

Dé must-buy

Dit tasje van The STARS collectie van Dior

Wat is het? Sterren komen terug in Maria Grazia Chiuri’s creaties als een emblematisch symbool en signature van het huis Dior. Voor de feestdagen vind je het iconische motiefje terug op deze clutch maar ook op portefeuilles, smartphonehoesjes en kaarthouders, in rood, zwart en wit.

Niet te missen, want: speciaal voor het eindejaar stelt Christian Dior enkele kleine lederwaren van de Cruise 2018 collectie voor. Kan dit crossbody tasje (€ 570) nog geleverd worden tegen Nieuwjaar, pls?

06

Dé beauty-tutorial

Het stofje tegen acne en huidveroudering

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Retinoïden en retinol zijn afgeleide producten van vitamine A. De eerste zijn enkel op voorschrift te verkrijgen, het tweede kan je zo in producten kopen. Retinol werkt ietsje trager omdat het eerst moet omgevormd worden tot retinolzuur zodat het drie maanden kan duren vooraleer je resultaat ziet.

Wat zijn de voordelen? Retinoïden worden vaak geassocieerd met het genezen van acne en het tegengaan van huidveroudering. Ze verbeteren de celvernieuwing en verwijderen oude cellen. Daarnaast stimuleren ze collageen, waardoor je huid weer strakker wordt en rimpels vervagen. Het zou ook helpen tegen pigmentvlekjes. Bekijk de video met Sam Bunting om te weten hoe je ze best kan gebruiken.

07

Hét boek

De barst in het kosmisch ei

Waarover gaat het? Auteur Joseph Chilton Pearce onderzocht de relatie tussen onze geest en de wereld om ons heen of de werkelijkheid zoals die zich voordoet, en vooral de wederzijdse beïnvloeding tussen beide. De voorstelling die wij collectief hebben over de wereld noemt hij ‘het kosmisch ei’. In dit denken zitten we vast, maar er zit ook een barst in het ei, waardoor we ons denken kunnen bevrijden.

Niet te missen, want: via inzichten en oefeningen daagt Pearce de lezer uit om de barst in dit ei verder te doorbreken (en niet constant te herstellen) zodat we op een creatievere en spontanere manier in het leven kunnen staan en alzo meer impact hebben op de realiteit. (Tanja Dierckx)

08

Hét restaurant

Sevruga

Wat is het? Het succesvolle Japans geïnspireerde restaurant DIM verhuisde dit jaar naar een grotere locatie in Antwerpen. In het oude pand heeft eigenaar en sterenchef Johan Segers samen met zijn dochter een kaviaarbar geïnstalleerd.

Niet te missen, want: het is bijna nieuwjaar en als er één moment is waarop ‘kaviaar gaan proeven’ echt hoort bij het seizoen, is het nu wel. In het restaurant passen maar 16 mensen, dus persoonlijke aandacht is verzekerd. Enkel de beste kwaliteit kaviaar wordt geserveerd, puur of in kleine gerechtjes verwerkt. Denk dan bijvoorbeeld aan klassieke blinis met kaviaar. Daar drink je uiteraard een ijskoude, pure wodka bij. (Evelien Rutten)

www.sevruga.be

09

Dé film

All The Money in the world

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Het waargebeurde verhaal van de ontvoering van de kleinzoon van oliemagnaat J. Paul Getty. De miljardair weigert echter het losgeld te betalen. Waarop moeder Gail (Michelle Williams) met de hulp van een CIA-agent (Mark Wahlberg) wanhopig probeert te onderhandelen met de ontvoerders van haar zoon.

Niet te missen, want: deze film van Ridley Scott was al een event, maar werd helemààl een must-see toen hoofdacteur Kevin Spacey na beschuldigingen van seksuele intimidatie op het laatste nippertje vervangen werd door de 88-jarige Christopher Plummer. Die switch kostte een aardige duit, maar Plummer zet een glansprestatie neer en doet Spacey snel vergeten. (Andreas Ilegems)

10

Win win win

Win een limited edition Perrier pakket t.w.v. € 132

 

Wat is het? Het limited edition pakket van Perrier bevat een sweater t.w.v. €32, een rugzak t.w.v. €51, een notitieboekje t.w.v. €17,3 en een kartonnen trophee t.w.v. €32. Vul onderstaande wedstrijdvraag in en wie weet haal jij de jungle in huis!

Niet te missen, want: Met deze limited edition collectie toont Perrier dat ze meer zijn dan enkel spuitwater. Juan Travieso creëerde zes exclusieve designs waarmee hij de wilde spirit van Perrier weergeeft op de flesjes. Zijn verhalende stijl is een samenspel van parallelle werelden, 3D-modellen, natuur, indrukwekkende dieren en prachtige kleuren. Waag hier snel je kans en win dit mooie pakket!