Feel It

Het beste van de week

01

Dé expo binnenland

Lagrange in Antwerpen

Waarover gaat het? Fotograaf Marc Lagrange stierf twee jaar geleden, maar voor zijn erfenis wordt goed gezorgd. In de Antwerpse Leonhard’s Gallery presenteren ze ‘Chocolate’, een serie onuitgegeven foto’s gemaakt met een zeldzame polaroidfilm.

Niet te missen, want: Dit is stijlvol naakt, overgoten met een zeldzaam warme filter, wat zorgt voor een unieke intimistische sfeer. Lagrange weet als geen ander tederheid en trots te verenigen in tijdloze portretten. (Annelies Vanbelle)

02

Hét restaurant

Commotie

Wat is het? Commotie is een pop-up restaurant in Gent waar je sinds deze week kunt genieten van een gezonde, pure en vernieuwende keuken.

Niet te missen, want: Lara De Vliegher en Thomas Gellynck, de talentvolle drijvende krachten achter dit project, hadden eerder al een succesvolle pop-up in Kortrijk, nu willen ze het proberen in hun eigen hometown. Hun slogan luidt: share the food, dare the drinks. Schotels komen op tafel om te delen met je disgenoten, de dranken beloven uniek en uitdagend te zijn. Commotie is gevestigd in een tijdloze herenwoning waar zowel ’s middags als ’s avonds plaats is voor 18 personen. (Evelien Rutten)

03

Dé vakantiewoning

Adelaide

Wat is het? De luxueuze vakantiewoning Adelaideprijkt op 5 minuutjes wandelen van de Grote Markt van Ronse, in het hart van de Vlaamse Ardennen. Het art-decogebouw is prachtig gerenoveerd en heeft zijn grandeur helemaal behouden, tot de glasramen toe. Bij je aankomst zijn de bedden al opgemaakt, badkamer-en keukentextiel liggen klaar net als badjassen, afwasproducten, kruiden, aanmaakblokjes, hout….’s Winters is Ronse extra feeëriek en kun je er winterlichtwandelingen volgen en de art deco architectuur bewonderen.

Niet te missen, want: ideaal voor de feesten! Je logeert er royaal met 20 personen (voor    € 1800 per weekend). Zeven slaapkamers, een moderne keuken, een statig salon, een cinemazaaltje met beamer, wijndegustatiekelder, een bar met complete tapinstallatie, biljart, darts en kicker, plus een sauna en dompelbad buiten maken de woning partyproof. Tussen het eet- en drinkgelag door kun je frisse lucht snuiven op de Muziekbosroute, of gaan mountainbiken over paden bekend uit de wielerklassiekers. (Evy Van Elsacker)

04

Dé must-buy

Stutterheim x Marni: de mooiste regenjas òòit

Wat is het? Deze winter vloeit de avant-gardistische esthetiek van Marni opnieuw samen met het uitgepuurde, tijdloze design van Stutterheim. Voor SS18 neemt het Zweedse premium outerwear label, Stutterheim Raincoats het Italiaanse prêt-à-porterlabel Marni in de arm voor een nieuwe exclusieve regenjascollectie. Couture laat zich verenigen met comfort, kleur en prints staan in het teken van vakmanschap en functionaliteit. Marni liet zich voor deze collectie inspireren door traditie: het prêt-à-porterlabel verenigt Zweeds vakmanschap met zijn typerende Italiaanse signatuur en vertolkt die cross-over naar zes designs.

Niet te missen, want: Marni ging aan de slag met rubberized cotton, de handtekening van Stutterheim. Het Italiaanse huis vertaalde deze klassieke en tijdloze materie naar ritmische strepen en levendige kleurblokken. Het resultaat is een limited edition capsulecollectie die speelt met monochrome contrasten, harmonieuze vormen en gesofisticeerde details. De collectie telt zes styles, drie voor mannen en drie voor vrouwen, met telkens een aantal kleurvarianten.

De Stutterheim x Marni regenjassen (€ 600) zijn verkrijgbaar vanaf begin februari in beperkte oplage in selecte high-endboetieks en via www.marni.com

05

Dé film

The Party

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? De Londense politica Janet (Kristin Scott Thomas) nodigt een groep vrienden uit op een diner ter ere van haar promotie als minister van gezondheid. Helaas is niet iedereen in feeststemming. Haar uitgebluste echtgenoot (Timothy Spall) staart wat voor zich uit in zijn fauteuil. Wanneer hij een onverwachte aankondiging doet, volgt een hele reeks onthullingen waardoor het klassevolle feestje compleet uit de hand loopt.

Niet te missen, want: Sally Potter brengt met ‘The Party’ een lekker snedige tragikomedie, opgenomen op één locatie en in zwart-wit. Satire op z’n best, met heerlijke plottwists, venijnige dialogen en topprestaties van een sterrencast: Kristin Scott-Thomas! Cillian Murphy! Timothy Spall! Patricia Clarkson! Bruno Ganz! (Andreas Ilegems)

06

Dé expo buitenland

LAST CALL: Irvin Penn in Grand Palais Parijs


Wat is het? Voor velen is Irving Penn (1917-2009) de grootste fotograaf van de 20ste eeuw. Na het Metropolitan Museum of Art van New York, in de stad waar Penn een groot deel van zijn leven woonde, verspreidt deze gigantische expo zich nu over diverse zalen van het Parijse Grand Palais. Ze eert de kunstenaar in al zijn facetten, van portretten en modernistische stillevens tot modefotografie.

Niet te missen, want: vanwege de 150 covers die hij schoot voor Vogue wordt Penn vooral geassocieerd met de modefotografie, maar deze expo toont dat hij ook heel sterk was in het portretteren van beroemdheden, etnische groepen (zoals Peruaanse boeren of Papoea-Nieuw-Guinese stammen) en gewone mensen uit de straat. (Tanja Dierckx)

07

Hét boek

Weet je nog

Waarover gaat het? Ben vertelt Pauline dat hij niet langer van haar houdt. Ze trekt met hun zoontje in bij haar ouders en daar leert ze gaandeweg hoe bepalend haar familie is geweest voor haar ontwikkeling. In een laatste poging om Ben terug te winnen begint ze hem brieven te schrijven. Pas dan beseft ze hoe het verdriet om hun jong gestorven dochter hen uit elkaar heeft gedreven.

Moet je lezen omdat: Virginie Grimaldi schreef een herkenbare roman over het einde van een huwelijk, maar ook over de ingewikkelde banden tussen familieleden en de manier waarop ouders heel verschillend met de dood van een kind omgaan. (Johanna Spaey)

08

Dé shop

Dr. Martens opent tweede winkel in Brussel

Wat is het? Na de opening van de eerste winkel in Antwerpen verovert Dr. Martens dit najaar ook Brussel. De volledige collectie van Dr. Martens zal er te koop zijn, van de Originals- tot de Made in England-collectie.

Niet te missen, want: De winkel in Brussel is net als die in Parijs en Amsterdam ingericht volgens het nieuwe retailconcept van Dr. Martens. David Ridgway, de Retail Development Manager zegt daarover het volgende: “Het interieurconcept voor de winkels van Dr. Martens kwam tot stand door de industriële roots van het merk, die tot uiting komen in een gestript, versleten/doorleefd gevoel, te koppelen aan muziek. Deze twee aspecten moeten consequent als een rode draad door al onze retailactiviteiten lopen, of het nu gaat om onze Full Priced stores, Outlet stores of Shop in Shop areas. Het is de bedoeling dat elke winkel zijn eigen subtiel verschillende klantenervaring biedt, gerelateerd aan de locatie.”

Dr. Martens – Kleerkopersstraat 42, 1000 Brussel

09

Dé beauty-tutorial

De X-mas beautyroutine van Victoria Beckham

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Ze ziet er altijd Posh uit en maakt van haar beautyroutine geen geheim. Victoria Beckham (43) deelde onlangs een beautytutorial op haar Instagram, vlak voor het feest-seizoen. Zo krijgt de moeder van vier haar sprankelende look.

Niet te missen, want: Victoria bekomt haar jeugdige party-look maar aan de hand van twee producten: de Eye Foil in Burnt Anise én Blonde Gold (€ 38) van haar Estée Lauder collectie. Het donkerste kleurtje brengt ze aan onder haar ogen, in haar oogkas tot op het bovenste deel van haar ooglid. Om haar ogen te openen en die rock ‘n roll look te creëren gebruikt de de gouden versie: ‘Pop it right into the centre to really open up her eyes and make them sparkle. It also has a bit of a rock ‘n roll feel about it, which is what I like.’

10

Win win win

Fujifilm Instax Mini 9 t.w.v. € 87,99

Instax fun on a friday📸💙 #fujifilm #feelingxessentielshirt #friyay

A post shared by Feeling magazine (@feelingmagazine) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Let the good times last forever! De Fujifilm Instax Mini 9 is super simpel om te gebruiken en bezorgt je super veel plezier! Doe al maar een vreugdedansje want wij hebben ontzettend leuk nieuws voor jullie! Wij geven deze Fujifilm Instax Mini 9 namelijk opnieuw weg. Limoengroen, kobaltblauw, flamingoroos, ijsblauw of zo wit als de wolken aan de hemel. Los het wedstrijdvraagje op and he’s all yours!

Niet te missen want: iedereen die al eens een selfie probeerde te maken met een Fujifilm Instax Mini 8 kent het probleem wel. Je wilt een leuke foto maken met je Instax Mini maar er is niemand om de foto te maken. Selfie-time! De kans is helaas groot dat iemand maar voor de helft op de foto staat. Nu is dat probleem opgelost! Bij de Instax Mini 9 bevindt er zich een spiegel naast de lens zodat je de perfecte selfie tevoorschijn kan toveren! Daarenboven kan je met behulp van de close-up lens foto’s maken van dichterbij. Met de high-key mode kan je zelfs de helderheid van de opnames aanpassen. Waag hier je kans!