Feel It

Het beste van de week

01

Dé expo binnenland

Lara Gasparotto in Brussel

Waar gaat het over? Met de expo ‘Come dawn to us’ in de Brusselse Botanique tracht fotografe Lara Gasparotto de magie van de ochtendstond te vatten. Het eerste voorzichtige licht legt een wereld van gefluister en geheimen bloot.

Niet te missen, want: Gasparotto’s werk is door de jaren heen steeds gegroeid, maar ondanks die maturiteit heeft het nog niet aan spontaniteit ingeboet. De kleine formaat foto’s trekken je mee in een intieme wereld die betovert, en afwisselend wrang of omfloerst is. (Annelies Vanbelle)

02

Hét hotel

L’Hôtel du Collectionneur

Wat is het? Vlak bij de Arc de Triomphe vind je het prestigieuze Hôtel du Collectionneur, dat voor de Wereldexpo van 1925 werd gebouwd en prachtig is gerenoveerd. Het kreeg zopas de onderscheiding ‘Luxury Hotel of the World’. De kamers en suites zijn ingericht in de oorspronkelijke art deco stijl en je hebt de keuze uit twee toprestaurants. Perfect adres als het in de feestperiode eens wat luxueuzer mag zijn (vanaf € 380 voor 2 personen)!

Niet te missen, want: er staat nu een supersfeervolle winterbar / chalet. De mooie retrobar is elke derde donderdag van de maand het decor voor een modeshow van de gerenommeerde modeschool Esmod. Wil je zelf gaan shoppen, de al even prestigieuze Printemps Haussmann ligt om de hoek! (Evy Van Elsacker)

 

 

03

Eetalage

Dé traiteur

Wat is het? Chef Broes Tavernier van ’t Vijfde Seizoen in Aalter heeft aan de overkant van de straat een luxe traiteurzaak geopend.

Niet te missen, want: volgende week is het Kerstmis, de week daarna nieuwjaar. Wie nu nog niet beslist heeft wat er op het menu staat, springt gewoon even binnen bij Eetalage, waar Vlaamse klassiekers op een verrassende manier bereid worden. Daarnaast is er een ruim aanbod kazen, charcuterie en vis. Erg leuk is ook de hapjesbox, daarin zitten drie verschillende hapjes voor vier versonen. (Evelien Rutten)

www.eetalage.be

 

04

Dé expo buitenland

César in Parijs

Wat is het? Het Centre Pompidou in Parijs wijdt een grote retrospectieve aan beeldhouwer César Baldaccini, de ontwerper van het fameuze beeldje dat elk jaar wordt uitgereikt bij de Franse filmprijzen. Bekender is hij voor zijn ‘Pouce’, een uitvergrote duim die de wereld rondreisde.

Niet te missen, want: César was een meester in de metaalsculptuur. Ook zijn ‘Compressions’, tot een blok geperste autowrakken waarmee hij in 1960 een schandaal veroorzaakte op een Parijs kunstsalon, zijn hier te zien. (Annelies Vanbelle)

 

05

Hét boek

Maktub

Waarover gaat het? Moderne parabels vol grote en kleine wijsheden: fans van de Braziliaanse schrijver Paulo Coelho weten dat hij in zijn verhalen mensen op zoek laat gaan naar zingeving, harmonie en zelfontplooiing. Deze kleine parels moet je niet alleen langzaam lezen, maar daarna ook even laten bezinken.

Moet je lezen, omdat: als je nog op zoek bent naar een inspirerend eindejaarsgeschenk of jezelf in 2018 een andere blik op jezelf en de wereld wilt gunnen, dan zit je met dit nieuwe boek van Paulo Coelho gebeiteld. (Johanna Spaey)

06

Dé  film

Wonderstruck

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Twee dove kinderen gaan, elk in hun eigen tijdperk, op zoek naar hun geschiedenis in New York. De twee verhalen zijn parallel gemonteerd: het meisje Rose in de jaren 50 in zwartwit, de jongen Ben in de jaren 70 in kleur. Het wordt snel duidelijk dat er een link bestaat, maar de grote kwestie is: hoe gaan die twee verhalen samenvallen?

Niet te missen, want: van regisseur Todd Hayes (Carol, Far From Heaven) mag je veel verwachten. Bovendien is Wonderstruck een romanverfilming van Brian Selznick, de schrijver van het boek waarop Martin Scorsese’s Hugo werd gebaseerd. En dan zie je ook nog eens de geweldige Julianne Moore in twee rollen! Toegegeven, het is eerder een kinder- of tienerfilm, maar ook als volwassene zal je vallen voor de magie en de schitterende tekening van de twee tijdperken. Past perfect in het kerstgebeuren! (Tanja Dierckx)

07

Dé shop

De iconische regenjasjes komen naar Brussel

Wat is het? Het regenjasjesmerk K-Way bevestigt zijn grote comeback door zijn allereerste flagshipstore in Brussel te openen. Het iconische windbreaker label heeft al flagshipstores in Italië, Frankrijk, Engeland, Korea, Taiwan en Chili en wil nu ook België veroveren door zijn eerste flagshipstore te installeren in het hart van ons land.

Niet te missen, want: klassiek en toch ultra modern, de winkel – met een collectie voor dames, heren en kinderen – heeft een totale oppervlakte van 90 vierkante meter en heeft alle troeven om de trouwe fans van K-Way te verleiden, maar ook om nieuwe Belgische en internationale klanten aan te trekken.

K-Way Flagship Store – Rue Antoine Dansaert 33, 1000 Brussels

 

08

Dé must-buy

Have an Emotionally Stable Holiday

Wat is het? Bij Weekday, het stoere broertje van H&M, is alles wat ze voor kerst willen sociale, politieke en economische gelijkheid. Het liefst voor alle genders, zonder onderscheid te maken in ras, etniciteit, socio-economische klasse, religie, handicap en seksuele geaardheid.

Niet te missen, want: sinds 2011 brengt Weekday onder de naam Zeitgeist elke week een T-shirt en/of totebag uit met daarop een statement met een link naar de actualiteit. Voor de feestdagen lanceert de Zweedse modeketen 3 T-shirts met een duidelijke slogan: Have an Emotionally Stable Holiday, All We Want for Christmas is Social, Political and Economic Equality for all Genders Regardless of Race, Ethnicity, Socioeconomic Class, Religion, Ability and Sexual Orientation én It’s the Most Wonderful Time for Open Minds.

De T-shirts zijn online en in de winkels van Weekday te koop. 

 

09

Dé beauty-behandeling

Iedereen aan de suiker!

Wat is het? Ooit al gehoord van suikerontharing? Het is letterlijk de zoete variant van waxen met hars, en bij Hilde Laenen uit Westerlo ben je hiervoor aan het juiste adres. Met haar ROYX PRO suikerontharing won ze onlangs de PROEsthetic Award 2017 in de categorie body, dus het goedje moét wel werken. Waarom ook wij grote fan zijn? Deze ontharing werkt met 100% natuurlijke ingrediënten en is ook veilig voor de gevoelige huid.

Niet te missen, want: suikerontharing is een zachte en effectieve methode om alle delen van het lichaam te ontharen met 100% natuurlijke producten. Het is minder pijnlijk (tot 50%) én je hebt minder last van ingegroeide haartjes, irritaties of allergieën. Na een behandeling met suiker heb je bovendien een zijdezachte huid!

Payeska bij Hilde Laenen – Goorken 42, 2260 Westerlo – T 0472 28 64 37 – info@royxpro.be – naast Payeska zijn er zo’n 250 Belgische schoonheidsinstituten die de suikerontharing aanbieden.

 

10

Win win win

Win de Patch-Treatment Critical Areas van Collistar t.w.v. €44,95

Wat is het? De Patch-Treatment Critical Areas van Collistar hervormt en verstevigd de huid. Wanneer je de pleister aanbrengt op het te behandelen lichaamsdeel, geeft de pleister geleidelijk verschillende ingrediënten af. De patch heeft een 360° werking op de huid, dankzij een perfecte combinatie van: cafeïne, carnitine, collageen en ginko biloba extract.

Niet te missen, want: De pleister is gemaakt van extra zacht en comfortabel materiaal. Je kan de pleister in een handomdraai op je huid aanbrengen en deze zal perfect op je lichaam hechten als een ‘tweede huid’. Waag hier snel je kans en win je pakket!