Feel It

Het beste van de week

01

Dé nieuwe foodie place in Leuven

De Smidse

Wat is het? Net zoals Antwerpen en Gent heeft Leuven nu ook een eigen overdekte foodie markt in de voormalige smederij van Stella Artois.

Niet te missen, want: hier vind je enkel gastronomische top-adressen. Wat dacht je van Rossi, door GaultMillau verkozen tot Italiaan van het jaar? De chef heeft hier nu een pasta atelier. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook genieten van koffie Rom of artisanale charcuterie van De Kapblok. Bij chef Jeroen De Pauw kun je dan weer terecht voor een Aperobag. In het midden staat een centrale bar. Ideaal dus voor een date met vrienden! (Evelien Rutten)

www.desmidseleuven.be

02

Dé shop

Pop-up shop Tangerine Sunshine X NimZu

Wat is het? De tweede pop-up shop van kledingmerk Tangerine Sunshine is er eentje in samenwerking met het Antwerpse juwelenmerk NimZu. Tangerine Sunshine werd bedacht door Katrien die je met haar leuke T-shirts en sweaters meeneemt naar een zwoele zomeravond op het strand. De collectie ademt 80’s vibes en neemt je in één ruk mee naar een beach party waar palmbomen en prachtige zonsondergangen je avond compleet maken.

Niet te missen, want: de vrolijke collectie met originele design prints wordt in de pop-up shop aangevuld met de basis- en Art Deco collectie van NimZu. Deze handgemaakte juweeltjes werden geïnspireerd op de vele reizen die ontwerpster Natasha maakt. Tijdens haar huwelijksreis door Australië en Zuid-Oost Azië ontmoette ze een traditionele Japanse zilversmid en door hem ontdekte ze haar passie en talent voor het ontwerpen van juwelen. Het handelsmerk van NimZu is minimalistisch, puur en elegant en legt zich toe op jonge vrouwen die willen afstappen van fast-fashion en op zoek zijn naar betaalbare kwaliteit.

Tangerine Sunshine X NimZu – Statiestraat ​​122, 2600 ​​Berchem. Geopend​​ dinsdag ​​tot​​ en​​ met​​ zaterdag van ​​11 tot 18 ​​uur, en ​​dit​​ tot​​ en ​​met ​​zaterdag​​ 30​​ december ​​2017. (Lise Milbou)

 

03

Dé voorstelling

Romeo & Julia door Chinees balletgezelschap Suzhou

Wat is het? Het Chinees balletgezelschap Suzhou toert door Europa en speelt ‘Romeo & Julia’ op twee plaatsen in ons land, op zondag 26/11 in Ethias Theater Hasselt en op dinsdag 28/11 in Capitole Gent. Wat doen Chinese dansers met dat Shakespeariaans gegeven van de onmogelijke liefde tussen twee jonge telgen van vijandige clans?

Niet te missen, want: het is een betoverende East meets West’-voorstelling geworden, die spoort als een Chinese sneltrein. De sfeer zit er van bij het begin in. In het midden van het podium staat een grote Bonsai-boom te pronken, die bijna de hele show als decor zal dienen. Prokofjev schalt door de boxen. Vrij snel loopt de scène vol: de Montagues vechten tegen de Capulets en verzoenen zich weer. Maar niet voor lang, we kennen het verhaal immers… (Tanja Dierckx)

 

04

Dé expo binnenland

Obsessed with love by Delphine Boël

 

Wat is het? Onze gastvrouw Delphine Boël schreeuwt naar goeie gewoonte haar emoties in een kleurrijk palet uit. Deze keer gaat het over niks anders dan de liefde. Het woord ‘Love’ komt op elk kunstwerk voor en Delphine zegt daarover: “Je moet het blijven herhalen als een mantra, het telkens opnieuw opschrijven, en zo blijf je leven in de liefde”.

Niet te missen, want: Delphine smijt zich zoals altijd helemaal en ook deze keer met een duidelijke boodschap: leef in het nu. Voor Delphine was het fabriceren van deze werken een ware catharsis die alle negativiteit rond haar verleden wegspoelde. Tot 29 december kan je ze bekijken in PM Gallery in de Antwerpse Wolstraat. (Tanja Dierckx)

 

05

Hét hotel

Le Relais Christine

Wat is het ? Le Relais Christine, een klassieker in Parijs, kreeg een nieuw jasje. Het interieur is nu extra romantisch en elegant. Interieurdesigner Laura Gonzalez gaf de 43 kamers een make-over met bijzondere stoffen en chique behang. Ook de binnentuinen en de patio zijn hertekend. Ondergronds is er een spa van Guerlain bijgekomen en een gloednieuw zwembad.

Niet te missen voor een romantisch weekend in stijl, of als je iets te vieren hebt en bijzonder logies zoekt ( (vanaf € 319 voor 2 personen). Bovendien doe je volop ideeën op voor een cosy huisinrichting. Denk: tafeltjes van Coco Chanel, lampenkappen van Dedar voor Hermès, behang van House of Hackney. (Evy Van Elsacker)

06

Dé film

The Square

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Een Zweedse film van Ruben Östlund, die dit jaar in Cannes de felbegeerde Gouden Palm won. We volgen een gladde museumdirecteur die een nieuwe expo aankondigt. Blikvanger is de kunstinstallatie The Square, een ruimte waarin mensen beloven om zich verantwoordelijk te gedragen. Maar wanneer zijn gsm gestolen wordt, verliest hij volledig de controle over zijn eigen leven.

Niet te missen, want: ‘The Square’ is een geestige en vaak hoogst ongemakkelijke satire, maar ook een lust voor het oog, met fraai camerawerk en uitstekende acteurs. Naast de knappe Deense acteur Claes Bang als de museumdirecteur, bij ons een nobele onbekende, viel ons oog vooral op de bijrollen. ‘Mad Men’-actrice Elisabeth Moss vertolkt een journaliste die verslag uitbrengt van de expo, en ‘The Wire’-acteur Dominic West neemt de rol van een bekende kunstenaar voor zijn rekening. Een terechte Gouden Palmwinnaar, als je het ons vraagt. (Andreas Ilegems)

07

Expo buitenland

Picasso en González in Den Haag

Waar gaat het over? Het Gemeentemuseum in Den Haag zet een bijzondere vriendschap in de verf, die tussen Pablo Picasso en Julio Gonzáles. Die laatste, een getalenteerde metaalbewerker maar veel minder bekend, hielp de grootmeester bij het omzetten van zijn tweedimensionale ontwerpen naar sculpturen. Vier jaar werkten ze intensief samen.

Niet te missen, want: twintig werken van Picasso worden getoond maar ook het werk van Gonzáles wordt in de verf gezet. Door kenners wordt hij inmiddels samen met Brancusi en Picasso tot de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw gerekend. Een ontdekking waard! (Annelies Vanbelle)

08

Hét boek

Heather, Volmaakt

 

Waarover gaat het? Mark en Karen wonen samen met hun dochter Heather in een duur appartement in New York. Zorgeloos is hun leven echter niet, de relatie tussen moeder en dochter is lang niet perfect, en ook het seksleven tussen Mark en Karen staat op een laag pitje. Op een dag gaat er een ex-gevangene in hun gebouw als aannemer aan de slag. Bobby komt uit een heel ander milieu en groeide op tussen junkies. Als hij zijn oog op Heather laat vallen, begrijpt Mark hoe deze beschadigde man hun leven kan verwoesten.

Moet je lezen omdat: Matthew Weiner bedacht de populaire tv-serie ‘Mad Men’ en schreef mee aan ‘The Sopranos’. In zijn debuutroman ‘Heather, volmaakt’ ontleedt hij haarfijn hoe mensen verstrikt raken in hun illusies en obsessies. Spannend en intelligent, je leest het in een ruk uit. (Johanna Spaey)

09

Dé must-buy

Keep it warm met kasjmier van Eric Bompard

Wat is het? Wij weten alvast wat te kopen met onze eindejaarsbonus: deze kasjmieren trui van Eric Bompard. Hij is vederlicht, extreem zacht, su-per warm om nog maar te zwijgen van de kleurrijke geborduurde bloemen die je winter opvrolijken. Naast truien heeft het label ook poezelzachte gilets, sjaals, mutsen én handschoenen. Stuk voor stuk extreem comfortabel en elegant.

Niet te missen, want: dertig jaar geleden startte de Fransman Eric Bompard zijn gelijknamig kasjmierbedrijf op, nadat hij in de Gobiwoestijn in Mongolië de economische waarde ontdekte van de Capra Hisca. Dat is een kleine geit met unieke zachte vacht die hem beschermt tegen temperaturen tot -40 graden. Voor één truien verzamelt hij de allerbeste haren van vier kasjmiergeiten en daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast. Voor deze betaal je zo’n (slik) 650 euro. (Lise Milbou)

Eric Bompard – Leopoldstraat 17, 2018 Antwerpen // Bd de Waterloo 14, 1000 Brussel

10

Dé beauty-tutorial

Snelle en eenvoudige kapsels

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wat is het? Ben je jouw sluike lokken een beetje beu maar durf je de stap naar de schaar niet wagen? Populaire YouTube vlogster Zoella tipt je de leukste en eenvoudigste kapsels voor lang haar om op een doordeweekse dag niet zo doordeweeks naar buiten te wandelen.

Niet te missen, want: van een visgraat tot een messy pony over een halve up-do tot losse krullen met de stijltang. Zoella legt je elk kapsel haarfijn uit in deze tutorial. (Lise Milbou)

 

11

Win win win

Win 8 duotickets voor workshop pralines maken bij Neuhaus t.w.v. €70

Wat is het? Hou jij ook zo van chocolade? Dan hebben we goed nieuws voor jou want, wij geven 8 duotickets weg voor een workshop pralines maken bij Neuhaus in het Atelier van Neuhaus, net naast de boetiek waar alles begon in Brussel.

Niet te missen, want: je mag de pralines niet enkel maken, je mag jouw pralines natuurlijk ook mee naar huis nemen. Waag hier snel je kans!