9 tips voor glad en zijdezacht haar

9 tips voor glad en zijdezacht haar

We dromen allemaal van gezonde en glanzende lokken, maar soms ligt ons haar niet zoals we willen. Toch is het heel gemakkelijk om je haar glad en zijdezacht te houden. Lees deze 5 tips voor een gezonde glans in je haar.

1. Was je haar met lauw water

Het klinkt misschien niet zo aanlokkelijk, maar het is erg gezond voor je haar om ze te wassen met koud water. Het koude water zet namelijk de haarschubben dicht waardoor je haar er minder dof en pluizig zal uitzien. Een nadeel is dat koud water niet goed ontvet en je er al snel hoofdpijn van krijgt. Kies daarom voor een wasbeurt lauw water, afgewisseld met een spoeling van koud water om zo extra natuurlijke glans aan je haar te geven.

2. Gebruik de juiste shampoo en conditioner

De juiste shampoo en conditioner kunnen zeker een groot verschil maken en je haar meer glans geven. Verschillende beautymerken hebben een speciale lijn die extra glans geeft aan je haar. Ontdek ze in onze fotospecial.

3. Een beetje serum doet wonderen

Naast shampoo en conditioner mag je ook zeker niet vergeten om serum in je haar te doen. Het serum voedt je haar, doet het minder pluizen en maakt het gladder. Enkele druppels serum kunnen wonderen doen voor je haar. Ontdek de beste serums in onze fotospecial.

4. Kies voor natuurlijke producten

Je zal versteld staan van het aantal ingrediënten uit je keuken dat ook goed is voor je haar. Eieren bijvoorbeeld of zelfs bier! Maar ook kokosolie doet wonderen voor je haar. Niet alleen bevordert het de groei, het legt ook een extra beschermende laag op je haar en doet het glanzen.

5. Niet droog wrijven

Je haar drogen door er wild met een handdoek door te wrijven is heel slecht. Ga er zachtjes door, dep je haar droog en wring het water er desnoods uit. Door je haar droog te wrijven beschadig je het en veroorzaak je gespleten punten.

6. Matig het kammen

Veel mensen hebben de gewoonte om na het drogen met de handdoek door hun haar te kammen. Dat mag, maar doe het zacht en bij voorkeur met een brede kam. Een dunne kam beschadigt je haar en veroorzaakt gespleten punten. Probeer ook ‘s avonds en ‘s morgens met een goede borstel door je haar te gaan. Op die manier verdeel je de natuurlijke olieën vanaf de hoofdhuid over je haar en houd je je haar gezond.

7. Skip het brushen

De grote boosdoener bij het stylen van je haar is hitte. Probeer het gebruik van de haardroger en stijltang zoveel als mogelijk te beperken. Het duurt misschien wat langer, maar je haar natuurlijk laten drogen is nog altijd de meeste gezonde manier. 

8. Ga om de acht weken langs bij de kapper

Gespleten puntjes zijn een boosdoener en geven je haar een onverzorgde uitstraling. Er bestaan allerhande producten om gespleten punten en beschadigd haar tegen te gaan, maar de beste remedie is om elke acht weken de punten te laten bijknippen door de kapper. Zo houd je ook je kapsel in vorm.

9. Verf je haar enkele tinten donkerder

Hoe glossy blond haar ook mag zijn, licht weerkaatst gemakkelijker op donker haar. Dus wil je echt die shine op je haar zien? Verf het dan enkele tinten donkerder.

10. Was je haar niet te vaak

Tenzij je elke dag veel stylingproducten gebruikt of van nature vettiger haar hebt, is het beter om je haar niet dagelijks te wassen. Sla liever een à twee dagen over tussen twee wasbeurten. Teveel wassen droogt je haar uit en het wordt sneller vettig.

Lees ook:

 

Fotospecial glad en glanzend haar