Dé citytrip: Leuven

Leuven viert feest deze zomer. En nog niet zo'n beetje. M-idzomer, het eigenzinnige muziek-en cultuurfestival aan het M-Museum is aan zijn vijfde editie toe en viert dat met een topaffiche. 

 

Melanie De Biaso (zie foto) is onze favoriet, maar laat je in de tuin van het museum betoveren door de heerlijke muziek van nog heel wat andere fraaie stemmen.

M-idzomer, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven, 31/7-3/8.

> Reserveer nu

> Ontdek hier een wegenkaartje

 

Luister nu al naar 4 straffe M-idzomer-madammen 

Melanie 2

Melanie De Biasio

Een stem die je deze zomer abosoluut moet gehoord hebben! De zachte Belgische Melanie De Biasio bracht met haar verstilde jazz eerder deze zomer zelfs de zweterige tent in Werchter in vervoering. In een museumtuin komt haar rokerige en soms fluisterende stem nog beter tot uiting.

Beluister hier Melanie's 'I'm gonna leave you'

 

SX

 

SX

Moois uit Kortrijk! Je kent SX ongetwijfeld dankzij radiohit Black Video. Zangeres Stefanie Callebaut geeft met haar hypnotiserende, sensuele stem een dromerig tintje aan de indie electronica. Zomerser en zwoeler dan dit wordt het niet.

Beluister hier SX's 'Gold'

 

 

Nele 2

Nele Needs a Holiday

Van Nele Van den Broeck word je vrolijk, heel vrolijk. Zij stopt haar knotsgek gevoel voor humor in aanstekelijke popsongs met een retrotintje. Nele zingt over de tragedies van het leven: dansen als Beyoncé als je dronken bent, gedumpt worden door je lief… Nele lacht graag met zichzelf en is zelfs niet te beroerd om dat in een aardbeienpak te doen.

 
Beluister hier Nele's 'Loser's Twist'
 

 

Joan As Policewoman

Joan As Police Woman

Joan Wasser heeft haar roots in New York City, maar ze wordt door het Belgische publiek zowat doodgeknuffeld. En de liefde is wederzijds, want ze staat hier heel vaak op het podium. Deel van de aantrekkingskracht is haar stem met weerhaakjes.

Beluister hier Joan's 'The Classic'
 

 

Ontdek de hipste adresjes in Leuven

Hip, eigenzinnig en stijlvol: M-idzomer bewijst dat Leuven veel meer is dan een stad van studenten en bier. Ontdek in één dag nog andere spannende hotspots, van originele winkels over elegante boetieks tot trendy bars.