Moeilijk om je goeie voornemens te houden? Na de reis van je leven gaat het vanzelf

Moeilijk om je goeie voornemens te houden? Na de reis van je leven gaat het vanzelf

Een maand na de start van het nieuwe jaar en de ò zo luid verkondigde voornemens zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Herkenbaar? Voor diegene die graag nog een poging wagen, geven wij een gouden tip mee. In plaats van te proberen je dagdagelijkse gewoonten te veranderen, boek je beter één van de volgende leerzame reizen, die voor eens en voor altijd een verschil kunnen maken.

1. Ontdek spiritualiteit in Sedona, Arizona – Tussen de hoop e-mails, dagelijkse berichten en andere online bezigheden is het erg gevaarlijk om jezelf en de natuur rondom je te vergeten. Het pittoreske Sedona is een ideale locatie om met je eigen persoon én met de natuur in contact te komen. Vooral op spiritueel gebied zou deze stad, met haar unieke kracht en energie, onontbeerlijk zijn.

2. Kick af van je digitale gadgets in de Caraïben – De nieuwste reistrend is er een van back-to-basics. Géén smartphone noch Ipad, enkel ontspanning en rust. Met de overweldigende natuur in overvloed en een ruime mogelijkheid aan (water)sportmogelijkheden is dit gebied de perfecte plek om helemaal te 'ontpluggen'. Caneel Bay is een van de vele oorden in de Caraïben waar zelfs de kamers niet voorzien zijn van televisie. Tal van andere hotels doen mee met deze trend en organiseren een reeks van activiteiten die je de online wereld doen vergeten en je laten genieten op hun witte stranden. Lees er alles over in het artikel 'Unplugged op vakantie', in het februarinummer van Feeling!

3. Focus op wellness in de Rancho La Puerto in Tacate, Mexico – Elk jaar opnieuw zijn de resoluties waarbij gezondheid, beter eten, meer slapen en frequenter sporten centraal staan, echte klassiekers. Deze mooie plek ten zuiden van San Diego is de perfecte uitvalsbasis voor zulke voornemens want Rancho La Puerto is een fitness resort waar ochtendwandelingen, fitness in groepslessen en caloriearme voeding de hele dag door regelmaat zijn.

4. Ontstress tijdens een yoga vakantie in Costa Rica – Scoor twee vliegen in één klap en leer tijdens deze vakantie hoe je door yoga in je dagelijkse routine te verwerken zowel kan sporten als ontstressen. Yoga wint elk jaar meer aan populariteit en vakanties in dit thema kunnen dan ook niet achter blijven. In het aprilnummer van Feeling lees je het boeiende relaas van een vakantie in dit yogacenter in Costa Rica.

5. Help een ander, de hele wereld rond – In de nasleep van de grote natuurrampen die onder andere Haïti en Zuid-Oost Azië teisterden, werd het aantal vrijwilligers steeds groter. Toch blijven er steeds landen over die heel hard de steun van het Westen kunnen gebruiken. Via idealist.org vind je verscheidene programma's waardoor je hulp kan bieden in Kenya, India, Ghana en tal van andere locaties.

(IDP)