Nieuw! De Limited Edition smaken van Nespresso

Nieuw! De Limited Edition smaken van Nespresso

Nespresso stelt deze lente de nieuwe koffiesmaken Cauca en Santander voor, twee Limited Edition Pure Origin Grand Cru's, met gedeelde Colombiaanse 'roots', en toch een heel apart karakter.

De geheime formule van Nespresso

 

Elk seizoen verrast Nespresso met nieuwe koffiesmaken. Experts van het Zwitserse merk trekken de wereld rond, op zoek naar manieren om de ziel van iconische koffielanden zoals Ethiopië en Brazilië te vatten in een nieuwe koffie: de 'Pure Origin Grand Cru'.

Voor de collectie van dit jaar reisde het team, onder leiding van Karsten Ranitzch (Head of Coffee) en Alexis Rodriguez (Green Coffee Quality & Development Manager), naar Colombia, om er een wel heel bijzonder interessant experiment uit te voeren.

Ze vroegen zich namelijk af wat de impact van 'terroir' zou zijn op de smaak van de koffie. In de wijnwereld is 'terroir' een bijzonder belangrijke term. Het staat voor het klimaat en de plek waar druiven verbouwd worden: hoeveel zon krijgen ze, hoeveel regen, welke voeding kunnen ze uit de bodem halen,… Elk van die factoren beïnvloedt de uiteindelijke smaak van de wijn die met die druiven gemaakt wordt.

Het team van Karsten en Alexis wilde bewijzen dat dit met koffie net zo is. Daarom besloten ze om exact dezelfde Arabica koffieboon te telen op twee aparte terroirs in Colombia.

Nespresso Limited Edition Cauca

Cauca is een groene, vruchtbare regio in Zuid-West Colombia. De kleine koffieplantages liggen op bergflanken, waar de struiken, gezien de ligging dicht bij de evenaar, volop kunnen genieten van de zon. De boon die hier geteeld werd, leverde een fruitige, licht pittige koffie op, met interessante, complexe aroma's.

Nespresso Limited Edition Santander

Helemaal aan de andere kant van Colombia, ligt de regio Santander, een droge streek, omringd door de uitlopers van het Andesgebergte. De koffiestruiken groeien er in de schaduw van hoge bomen en krijgen maar weinig zonlicht te zien. Het resultaat van het experiment van Nespresso is een grand cru met een licht geroosterde smaak en een lichte toets van karamel.

Groene koffie

Beide Grand Cru's werden ontwikkeld in het kader van het AAA Sustainable Quality TM Programma, een project dat Nespresso zeer dierbaar is. Door intensief samen te werken met lokale boeren over de hele wereld garandeert Nespresso de kwaliteit van hun koffie zowel op korte, als op lange termijn. Respect voor het milieu en de mensen staat centraal.

 

De twee Limited Editions zijn in België vanaf 20 maart verkrijgbaar in de Nespresso Boutique of online. (€ 4,20 per sleeve)