Pascale Naessens favoriete filmpjes

Pascale Naessens favoriete filmpjes

Feeling-gastvrouw Pascale Naessens zet haar favoriete YouTube-filmpjes op een rij. Van een protestlied tegen GMO-bananen tot een hilarisch straatinterview van Paul Jambers. 

Tegen GMO-bananen

"Een protestsong tegen GMO bananen. Dit is zo leuk, ik word hier echt vrolijk van. Zo'n filmpje doet me eraan herinneren dat nog niet alles om zeep is. Er is nog veel enthousiasme om positieve actie te voeren die constructief is."
 

Van klei tot kom

"Je ziet hier hoe ik van een klomp klei een afgewerkte kom maak. Veel mensen vertellen me dat ze met keramiek begonnen zijn door mij bezig te zien. Volgens mij is het een basisbehoefte van de mens: iets creëren. Dat hoeft niet altijd groots te zijn."
 

Inspirerende speech Vandana Shiva

"Een belangrijke boodschap van Vandana Shiva. Ik heb haar geïnterviewd voor het magazine, maar als je dit filmpje bekijkt krijg je toch een duidelijker beeld van haar. Dan begrijp je haar kracht en zachtheid."
 

Interview Paul Jamber 

"Een straatinterview van Paul Jambers over de weigering van Koningin Boudewijn die de abortuswet weigerde te ondertekenen. Elke keer als ik dit zie, moet ik opnieuw lachen. Het is echt een heel grappige klassieker." 
 

Muzikale flashmob

"Een leuke kerst-flashmob in een winkelcentrum. Ik krijg echt kippenvel van deze muziek. Ik hou ongelooflijk van aria's. Het is fantastisch hoe de stem mensen kan samenbrengen. Jammer dat wij in onze cultuur zo weinig samen zingen."