Slimme tips voor wie klein woont

Slimme tips voor wie klein woont

39 m², acht verschillende ruimtes. Onmogelijk zeg je? Niet voor Graham Hill, de Canadese architect die een bijzonder kleine studio in het centrum van New York ombouwde tot een volwaardige woning.

Bekijk hier het filmpje waarin Graham zijn woning voorstelt

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Graham Hill deed dit niet zomaar, hij wil anderen aanzetten hetzelfde te doen. Want terwijl onze ecologische voetafdruk ongewoon hoge waarden aanneemt, wordt een eigen woonruimte steeds schaarser. In grootsteden als New York -de plek van Graham's apartement- is het stilaan vechten geblazen om een eigen plekje. Vastberaden om van het voorheen klein en oubollig éénkamerappartement een multi-inzetbare ruimte te maken, startte hij een tweetal jaar geleden dit nieuwe project.

Op het eerste zicht oogt de flat nog steeds als een kleine studio, maar wanneer je iets beter kijkt, duiken heel wat verborgen ruimtes op. Zo tovert een duw op de muur een tweepersoonsbed tevoorschijn en wordt de woonkamer in no time een slaapkamer. Weggestoken achter een uitschuifbare wand schuilt er zelfs een volledig aparte slaapkamer voor gasten, mét bijbehorend stapelbed. En om echt àlles multifunctioneel te maken, is ook het toilet voorzien van een uitklapbare houten stoel. Voor wanneer je jezelf even wilt terugtrekken voor een telefoongesprek of om even te ontsnappen aan de tientallen gasten die je in de living kan ontvangen.

 

Ook bij Feeling hebben we gemerkt dat klein maar efficiënt wonen in de lift zit. Onze tips voor wie klein woont vind je in het maartnummer dat vanaf 20 februari in de winkel ligt.

(IDP)