Testlabo voor amateurbakkers

 

Niet gemakkelijk om elk weekend weer op zoek te gaan naar leuke activiteiten nu het terrasjesweer zo lang op zich laat wachten. Een van de dingen die ons echter niet snel zullen vervelen, is een bakexperimentje of twee. 

 

Niet alleen heb jij iets om handen, waar je bovendien je partner en/of kids ook bij kan betrekken, maar het is altijd heerlijk genieten wanneer je de resultaten van je bakkunsten kan delen met familie en vrienden.

Le Creuset is één van die merken dat verder denkt dan de producten die het vervaardigt. Zo kan je op hun website terecht voor tal van recepten die je kan bereiden met het keukengerief dat je aankoopt.  Daarnaast brengen ze hun producten regelmatig opnieuw uit in seizoensgebonden kleurtjes (denken we maar aan het spiksplinternieuwe ‘Mate à croquer’) en lanceren ze de nodige nieuwigheden naargelang de behoeften van amateurkoks.

Hun recent gelanceerde bakassortiment heeft op de redactie dan ook meteen al hoge ogen gegooid. De lijn bestaat uit 10 verschillende producten, allen met een ultragladde antikleeflaag in silicone, waardoor je gebak perfect uit zijn vorm glijdt, gaande van cake-, taart- en muffinvormen tot bakplaten en ovenschalen.

Wij gingen alvast aan de slag met een viertal vormen en vonden het voor een keer niet erg dat de lente zo traag op gang komt.

Klik door onze fotospecial voor de recepten achter elk dessert.
Meer recepten kan je hier vinden.