Yoga voor beginners met Goedele Leyssen: les 1 – de Neck Rolls

Yoga voor beginners met Goedele Leyssen: les 1 - de Neck Rolls

Feeling-gastvrouw Goedele Leyssen is een yogini in hart en nieren. Als trouwe beoefenaar van de Kundalini yoga (een totaalpakket van yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen, mudra's, mantra's en meditaties) geeft ze yogalifestyleworkshop in heel Vlaanderen. Samen met ons maakte Goedele 6 'yoga voor beginners' filmpjes waarmee je zelf aan de slag kan gaan en kan ontdekken hoeveel energie yoga geeft. 

Neck rolls

Beginnen doen we met de yoga oefening Neck Rolls. Deze oefening stimuleer je de bloedcirculatie tussen je hart en je hoofd. Pijnlijke spieren in de nek worden gemasseerd en ook de schildklier krijgt een massage, waardoor je gezicht een jeugdige gloed krijgt. In de nek zet zich makkelijk stress vast en Neck Rolls zijn perfect om daar iets aan te doen.

Video 1: de Neck Rolls 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe doe je het? 

  1. Ga zitten in Easy Pose en begin heel voorzichtig rondjes te draaien met je hoofd. Kantel je hoofd vervolgens naar voren. Breng je rechteroor naar je rechterschouder, kantel je hoofd naar achteren; je linkeroor gaat naar de linkerschouder enzovoort.
  2. Adem in als je je hoofd naar achteren beweegt en adem uit als je het naar voren beweegt. Houd even halt op die plaatsen waar je voelt dat er veel spanning zit en gebruik het gewicht van je hoofd om iets dieper in de stretch te gaan.
  3. Breng je hoofd opnieuw naar het midden. Adem in. Houd je adem heel even vast. Adem uit en ontspan. Je kan de neck rolls langs links en rechts doen (1,5 minuut). 

Meer over de schildklier 

De schildklier bevindt zich in de hals ter hoogte van het strottenhoofd. Het is een piepkleine klier – 20 mm groot – maar een erg dappere. Als ze niet goed werkt – één op tien mensen heeft problemen met de schildklier – krijg je last van gewichts-, temperatuur- en humeurschommelingen, kan je haar uitvallen, je huid droger worden, voel je je vermoeid en verouder je sneller. Een goed werkende schildklier houdt je huid jong en geeft je een teint waar geen enkel make-upproduct tegenop kan. 

Bekijk hier de andere yoga oefeningen:

Yoga oefening 1: De Neck Rolls 

Yoga oefening 2: De Cat Cow 

Yoga oefening 3: De Frogs

Yoga oefening 4: De Triangle Pose