Yoga voor beginners met Goedele Leyssen: les 2 – de Cat Cow

Yoga voor beginners met Goedele Leyssen: les 2 - de Cat Cow

In onze serie yoga voor beginners met Goedele Leyssen zijn we toe aan les 2: de Cat Cow. Deze oefening houdt je ruggengraat soepel en masseert de organen in je buik. 

In India, maar ook in de Chinese geneeskunde staat je biologische leeftijd volledig los van het aantal verjaardagkaarsjes op de taart. Het is de flexibiliteit van je ruggengraat waar naar gekeken wordt. ‘Je bent zo oud als je ruggengraat’, zei Kundalini Master Yogi Bhajan altijd. Vandaar dat de focus van heel veel Kundalini Yoga-oefeningen op de flexibiliteit van de ruggengraat ligt.

Cat Cow maakt je schouders en borst vrij, houdt je rug soepel, stimuleert je ruggenmergvloeistof , en masseert de organen in je buik. En het beste nieuws is dat iedereen ze kan doen, zelfs als je rugklachten hebt.

Video: Cat Cow

Hoe doe je het? 

  1. Begin op handen en knieën. Je handen zijn op schouderbreedte en recht onder je schouders. Je vingers wijzen naar voren. Je knieën plaats je op heupbreedte, recht onder de heupen. Op je rug zou je een mok warme chocolademelk moeten kunnen zetten zonder dat die omvalt.
  2. Adem in en kantel je bekken naar voren zodat je ruggengraat hol wordt (dit is de cow-positie) en breng je hoofd naar omhoog zodat je een lichte stretch voelt vooraan in de hals.
  3. Open je borst.
  4. Adem uit en kantel je bekken naar voren, zodat je een hoge rug krijgt zoals die van een nijdige kat. Trek je kin in.
  5. Begin traag en drijf de snelheid gaandeweg op. Tip: Heb je zwakke polsen? Maak vuisten.

Bekijk hier de andere yoga lessen:

les 1: De Neck Rolls 

 

Over Goedele Leyssen: 

Goedele Leysen

Feeling-gastvrouw Goedele Leyssen is een yogini in hart en nieren. Als trouwe beoefenaar van de Kundalini yoga (een totaalpakket van fysieke oefeningen, ademhalingsoefeningen, mudra's, mantra's en meditaties) geeft ze yogalifestyleworkshop in heel Vlaanderen. Samen met ons maakte Goedele 6 'yoga voor beginners' video's waarmee je zelf aan de slag kan gaan en kan ontdekken hoeveel energie yoga geeft.