Home Gezond 10 x budgetvriendelijke superfoods van bij ons

10 x budgetvriendelijke superfoods van bij ons

10 x budgetvriendelijke superfoods van bij ons

Superfoods kunnen een goede invloed hebben op ons lichaam. En goed nieuws, ze hoeven helemaal niet exotisch of duur te zijn. Wij zetten voor jou 10 budgetvriendelijke superfoods van bij ons op een rijtje.

1. Verse boerenkool

Boerenkool is een natuurlijke energieboostser met een ontgiftende werking voor de lever. Goed voor je ogenbotten en hart.

2. Brandnetel

Brandnetel werkt bloedzuiverend en vochtafdrijvend.

3. Tomaat

Tomaat is een natuurlijke beschermer tegen de invloed van UV-straling. Het helpt bovendien kankerverwekkende toxines af te voeren.

4. Waterkers

Waterkers wijzigt de omzetting van kankerverwekkende stoffen in het lichaam.

5. Rode biet

Rode biet is een prima sportmaatje. Het verhoogt je uithoudingsvermorgen tijdens het sporten. Bovendien verlaat het risico op kanker en werkt het anti-aging. Hier vind je nog 4 tips die je instant jonger doen lijken.

6. Blauwe bosbessen

Blauwe bosbessen hebben een positieve werking op cardiovasculaire aandoeningen en zijn goed voor de ogen.

7. Zeewier

Zeewier biedt bescherming tegen diabetes, obesitas en speelt een rol bij de beheersing van kanker. Uiteraard vermijd je ook best te veel suikers. Hier vind je 10 tips tegen te veel suiker.

8. Walnoten

Doordat ze zoveel meervoudig onverzadigde vetzuren bevatten, helpen ze net als blauwe bosbessen bij cardiovasculaire aandoeningen.

9. Zonnebloempitten

Zonnebloempitten helpen bij verkoudheden en zijn een van de rijkste natuurlijke bronnen van vitamine E, een belangrijk vetoplosbaar antioxidant. Ontdek hier welke andere voedingsmiddelen ook helpen tegen een verkoudheid.

10. Paddenstoelen

Paddenstoelen ondersteunen ons immuunsysteem en hebben een remmende werking op kanker.

Lees ook: