Dat het lekker is, weet je natuurlijk al langer. Bovendien is het zalig verfrissend in de zomer. Maar er zijn nóg redenen om het heerlijke zomerfruit wat vaker op het menu te zetten.

Graag afvallen? Deze fruitsoorten helpen je gewicht te verliezen

1. Het zit boordevol vitamine C

Eén kopje ananas levert je lichaam meer dan 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C, de vitamine die je immuunsysteem boost. Bovendien is het een antioxidant die cellen beschermd tegen vroege veroudering. En er is nog meer goed nieuws: de vitamine zou ook een effect hebben op je taille. Uit een studie bleek dat sporters die onvoldoende vitamine C binnenkregen, 25% minder calorieën verbrandden. Te weinig vitamine C is gelinkt aan meer lichaamsvet en een bredere taille. Stukje ananas iemand? 

2. Het helpt je huid gezond te houden

Ananas is rijk aan mangaan (Eén kopje bevat meer dan 75% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid). Deze mineraal is – samen met vitamine -essentieel om collageen op te bouwen, dat je huid stevig houdt en rimpels vermijdt. Bovendien helpt het je huid beschermen tegen UV-stralen. Het perfecte zomerfruit dus.

3. Het is goed voor je spijsvertering

Ananas bevat bromelaïne, het stofje zou niet alleen goed zijn voor je spijsvertering, maar heeft nog heel wat voordelen. Zo zou het een opgeblazen gevoel voorkomen, constipatie tegengaan, maar ook het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Meer ananas op het menu?

  • Gebruik ananas in een salade met kip en geef zo een extra frisse toets aan je gerecht.
  • Vervang de verse aardbeien op je ijsje eens door ananas.
  • Maak een smoothie en verwerk er ananas in.
  • Snij kleine stukjes ananas en neem ze mee naar het werk: de perfecte snack.

Meer tips voor jouw zorgeloze zomer:

SOURCE: TIME Magazine