https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Gezond 3 heerlijke raw food recepten van chef Julie Van den Kerckhove

3 heerlijke raw food recepten van chef Julie Van den Kerckhove

3 heerlijke raw food recepten van chef Julie Van den Kerckhove

Raw food is hot, steeds meer mensen kiezen voor een gezonde levensstijl en eten hun groenten en fruit rauw. Rawfoodchef Julie Van den Kerckhove is een grote fan van deze gezonde manier van eten en stelde 3 heerlijke raw food recepten samen. 

1. Ananas-komkommergazpacho

Raw food recepten

 VOOR 4 PERSONEN 
  • 3 koppen komkommer (gebruik een kop van 1½ dl)
  • 3 koppen ananas
  • 1 eetlepel limoensap (of meer naar smaak)
  • 1 eetlepel fijngesneden sjalot
  • 1½ theelepel gember
  • ½ theelepel himalayazout of zeezout (of meer naar smaak)
  • 2 grote handjes verse basilicum
  • eetlepel lenteui, fijngesneden
  • 1 eetlepel pistachenoten, gehakt
 
Doe de komkommer, ananas, limoensap, sjalot, gember en zout in de blender. Mix tot een romige gazpacho. Voeg de verse basilicum toe en mix nogmaals kort. Werk af met fijngehakte lente-ui en pistachenoten.

2. Pasta al pesto

Pasta al pesto

 VOOR 4 PERSONEN

  • 4 courgettes
  • 3 koppen verse basilicumblaadjes, aangedrukt
  • 1 kop verse peterselie of spinazie, aangedrukt
  • eventueel 1 theelepel edelgistvlokken (een vervangproduct voor parmezaan)
  • ¼ à ½ theelepel himalayazout of zeezout (naar smaak)
  • ¼ kop cashewnoten
  • ¼ kop pijnboompitten
  • 2 à 4 eetlepels olijfolie extra vergine

Snijd de courgettes met de spiraalsnijder, juliennedunschiller of mandoline tot slierten. Doe het basilicum, de peterselie, het zout en eventueel de edelgistvlokken in een keukenrobot met een S-vormig mes. Mix alles goed. Voeg de cashewnoten, pijnboompitten en olijfolie toe. Mix alles tot een smeuïge pesto en serveer die bij de ‘pasta’ van courgette.

3. Chocolademousse

Chocolademouse

 VOOR 4 PERSONEN

  • 1½ middelgrote avocado, ontpit
  • 1 kop water
  • ¾ kop ahornsiroop (of dadelpasta, kokosnectar…)
  • ½ à ¾ kop cacaopoeder, ongezoet
  • ¼ kop kokosolie extra vierge
  • ¼ theelepel vanillepoeder
  • 2 flinke snuifjes himalayazout of zeezout
  • gojibessen en cacao nibs (kleine stukjes rauwe cacaoboon) voor de afwerking

Doe de avocado met het water, de ahornsiroop, cacaopoeder, kokosolie, vanillepoeder en zout in de blender. Mix dit tot een romige chocolademousse. Werk af met gojibessen en fijngehakte cacao nibs.

 

Lees ook: