Home Gezond 3 tips om onverwachte calorieën te vermijden

3 tips om onverwachte calorieën te vermijden

3 tips om onverwachte calorieën te vermijden

De verpakking van een product kan misleidend zijn. Laat je niet vangen dankzij deze drie tips.

 

Marketeers gebruiken allerlei handige trucjes om je hun product te doen kopen. Maar een blitse verpakking met boodschappen als ‘Gezond’, ‘Bevat omega 3’ of ‘Bevat weinig suiker’, wil daarom niet per sé zeggen dat je niet veel calorieën naar binnen speelt. Gedragsdeskunidge Hanneke de Bruin gaf aan de Nederlandse Libelle 3 tips om onverwachte calorieën te vermijden.

1. Lees het etiket

Ga dus niet zomaar af op de verpakking, maar lees het etiket. Je vindt er informatie over de voedingswaarden van het product. Als je een zakje gedroogde cranberry’s koopt, en je leest het etiket, zie je dat de inhoud voor een groot deel uit siroop bestaat. Veel calorieën dus. Moeilijk? Deze handige app helpt je bij het lezen van etiketten.

2. Vergelijk producten

Geloof de gezondheidsclaims op verpakkingen niet zomaar. Maar vergelijk verschillende producten om de gezondste er uit te halen. Een goed voorbeeld is light chips. Daar zit meestal minder vet in, maar nog steeds veel vet. Bovendien voegen fabrikanten vaak extra suikers toe om de goede smaak te behouden. Kies dus liever voor andere alternatieven. Zin een snack? Hier vind je er 15 die minder dan 100 calorieën bevatten.

3. Staar je niet blind op het imago

Staar je niet blind op een positief imago van een product. Check altijd het etiket. Denk bijvoorbeeld aan biologische producten, zij worden gezien als gezonde producten. Maar wie biologisch koopt is vooral lief voor het milieu en de smaakpapillen. Want een pot biologische tomatensaus bevat evenveel calorieën als een gewone pot. Toch zijn er een aantal verse groeten en fruit die je best biologisch koopt. Hier lees je welke dat zijn.

Wil je jouw ecologische voetafdruk verkleinen? Dat doe je niet enkel door biologisch te kopen. Hier lees je meer tips.

 

Lees ook:

Zo verbrand je meer calorieën tijdens je slaap

7 fruitsoorten die je helpen gewicht te verliezen