Home Gezond 3 tips tegen een opgeblazen gevoel

3 tips tegen een opgeblazen gevoel

3 tips tegen een opgeblazen gevoel

Heb jij na het eten soms ook zo’n last van een opgeblazen gevoel? Dankzij deze tips is dat voorgoed verleden tijd.

1. Let op je voeding

Je weet uiteraard dat uien of bonen echt geen goed idee zijn als je snel last hebt van een opgeblazen gevoel. Maar dat geldt ook voor broccoli, asperges en sla. Bovendien eet je best niet al te vaak vezelrijk fruit zoals appels en peren. Ook zout, suiker en vet voedsel kunnen bijdragen aan een opgeblazen gevoel. Daarnaast let je ook best je op je drankjes. Koolzuurhoudende drankjes zoals cola of limonade, zijn geen goed idee. Kies liever voor water of citroenwater. Ook komkommerwater is lekker en gezond, hier lees je er meer over.

2. Overeet je niet

Het is verleidelijk om heel je bord leeg te eten, zeker als het lekker is. Maar ook te veel eten, kan een oorzaak zijn van een opgeblazen gevoel. Probeer dus eens minder te eten dan je normaal eet, en wacht vervolgens 10 minuten. Nog honger? Dan kun je nog een beetje eten, maar vaak heb je eigenlijk al voldoende. Eet bovendien liever meerdere kleine maaltijden in plaats van een grote. Ben je niet zeker of je honger of goesting hebt? Test het zelf dankzij dit heel eenvoudige trucje.

3. Te veel lucht?

Ook als je teveel lucht binnenkrijgt, krijg je een opgeblazen gevoel en een vaak bijhorende opgezette buik. Probeer daarom zo weinig mogelijk lucht binnen te krijgen. Dat doe je door goed op je eten te kauwen en traag te eten, door nooit uit een rietje te drinken en door zo weinig mogelijk kauwgum te eten. Wil je toch nog van een buikje af? Hier lees je 6 bizarre tips om dat buikje voor eens en altijd kwijt te geraken. 

Meer over gezondheid: