Home Gezond 4 verrassende dingen die je kunt doen met kokosolie

4 verrassende dingen die je kunt doen met kokosolie

4 verrassende dingen die je kunt doen met kokosolie

 

Heb jij de heilzame en talrijke werking van kokosolie nog niet ontdekt? Volg dan onze gids en wie weet, kan je zelfs niet meer zonder!

Kokosolie is dé multifunctionele plantaardige olie bij uitstek. Het is zowel een hulpje op culinair vlak als in cosmetische behandelingen en in het onderhoud. Er zijn verschillende manieren om het wondermiddeltje te integreren in jouw dagdagelijkse leven. Wij tonen jou alvast vier manieren.

1. Hydraterende crème

Er bestaan twee soorten kokosolie: olie die uit persing voorkomt (rechtstreeks uit de pulp van de noot) en de geraffineerde olie (gewonnen uit de gedroogde pitten van noten die vervolgens geraffineerd en ontgeurd worden). Wanneer je kokosolie gebruikt in zijn 100% natuurlijke vorm, kan het dienen als een vochtinbrengende crème zowel voor het gelaat als voor het lichaam en het haar. Meestal wordt dit verkocht in potjes waarbij de kokosolie een vaste vorm aanneemt (zoals een vrij dikke boter).

Maak je zelf graag een haarmasker? Neem dan een klein beetje kokosolie en verwarm het au bain marie. Breng de olie vervolgens aan op je volledige haarlengte alsook je punten. Heb je tijd voor een klein wellness-momentje? Laat het masker dan de hele nacht inwerken en je wordt wakker met fantastisch glanzende haarlokken.

2. Natuurlijke reinigingscrème

Doe de test en je zal versteld staan: kokosolie verwijdert jouw make-up even goed als de klassieke demaquillants die in de winkel beschikbaar zijn. Zelfs waterproof mascara maakt geen schijn van kans. Leuk extraatje: terwijl sommige lotions of reinigingsdoekjes de neiging hebben om je huid uit te drogen, zal kokosolie je gezicht juist hydrateren en zacht doen aanvoelen.

3. Onderhoudsproduct

Je zou het in eerste instantie misschien niet denken, maar kokosolie kan ook zeer nuttig zijn als onderhoudsproduct. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om je houten meubels, schoenen en lederen accessoires mee te poetsen. Neem een kleine hoeveelheid kokosolie en wrijf het met een droog doek in.

En het beste voor het laatste uiteraard: de prijs! Voor zo’n 10 euro per 200 ml kan jij dit wondermiddeltje multifunctioneel gebruiken én hou je er een aangenaam geurtje aan over. Waar voor je geld dus.

4. Deodorant

Oké, op het eerste gezicht klinkt het inderdaad een beetje vreemd, maar je kan op basis van kokosolie ook je eigen natuurlijke deodorant maken. Wat moet je nu juist doen? Smelt wat kokosolie tot deze vloeibaar wordt. Schep er vervolgens wat maizena en baking soda bij en roer het geheel goed door tot het een gladde massa wordt. Laat dit vervolgens hard worden en je kan je gewone deodorant vol chemische stoffen netjes aan de kant schuiven.

 

Lees ook: