We raden je niet aan om je telefoon mee te nemen tussen de lakens, maar daarbuiten kan hij een handige tool zijn om bewuster met je seksualiteit om te gaan. Met deze apps en digitale hulpmiddelen hou jij op elk moment de vinger aan de pols.

4 x apps die jou bewuster doen omgaan met je seksualiteit

1. Eentje voor de statistieken

Wil je graag weten hoe vaak je vrijt, de hand aan jezelf slaat of welk standje je het vaakst bezigt, dan kan een sekstracker iets voor jou zijn. Je houdt ook bij hoeveel verschillende partners je had, in welke stad je je bevond, of je een hoogtepunt wist te bereiken en meer van die stomende data.

Nicetracker.app is beschikbaar voor iOS. Sex life is beschikbaar voor Android.

2. Hou rekening met je regels

Er zijn allerhande redenen om je cyclus bij te houden. Misschien wil je zwanger worden, of misschien wil je gewoon weten wanneer je regels juist gaan beginnen, of in welke periode van je cyclus je je bevindt, zodat je je humeur daarop kunt steken. Clue is een geweldige app waarmee je veel bijleert over je cycli, met een mooi design. Met de Flo­app kies je dan weer bewust welke info je nodig hebt en welke niet, en kun je zelfs een herinnering instellen dat je tampons moet gaan kopen.

Clue is beschikbaar voor Android en iOS, net als de Flo app.

3. Pil nooit meer vergeten

Ben je iemand die haar pil al eens durft te vergeten? Ook daar is een digitale oplossing voor. myPill zorgt voor notificaties in de periode dat je je pil moet nemen, je kunt symptomen tracken en bijhouden wanneer je een nieuw voorschrift moet halen bij de dokter.

myPill is beschikbaar voor Android en iOS.

4. Volg je vruchtbaarheid

Met de app van Natural Cycles kun je je vruchtbare periodes in de gaten houden door middel van je lichaamstemperatuur. De app laat je op basis daarvan weten op welke dagen je vruchtbaar bent en welke niet.

Natural Cycles is beschikbaar voor Android en iOS.

 

Lees meer over apps en gezondheid:

Tekst: Kelly Deriemaeker, hoofdingsafbeelding: GettyImages.