Home Gezond 5 goede redenen om elke dag 1,5 liter water te drinken

5 goede redenen om elke dag 1,5 liter water te drinken

5 goede redenen om elke dag 1,5 liter water te drinken

Minstens 1,5 liter water per dag drinken is écht wel aan te raden. Hier lees je 5 redenen om vanaf nu elke dag voldoende te drinken. 

We moeten je niet meer vertellen dat water drinken belangrijk is als je wilt afvallen. Maar het is voor iedereen belangrijk. Dit gebeurt er met je lichaam als je dagelijks anderhalve liter water drinkt.

1. Weg met je doffe teint

Onderzoek wees uit dat een halve liter water drinken zorgt voor een betere bloeddoorstroming naar je huid. Je ziet er dus instant frisser uit dankzij een gezonde blos. Drink je dagelijks anderhalve liter, dan zijn je poriën minder zichtbaar en is je teint minder dof. Tijd dus voor een glaasje. Heb je in de winter wel eens vaker last van een doffe teint? Hier vind je 5 tips om je huid te doen stralen. 

2. Boost voor je metabolisme

Dankzij je dagelijkse portie water krijgt je metabolisme een stevige boost. Dat is meteen de reden waarom je zeker 1,5 liter water moet drinken als je enkele kilo's kwijt wilt. Bovendien is het een goede vervanger voor calorierijke drankjes zoals frisdranken. En het onderdrukt je hongergevoel. Alleen water drinken is uiteraard niet voldoende, lees hier dé tips voor meer energie en minder kilo's.

3. Krijg meer energie 

Door niet te drinken kan je gedehydrateerd geraken, dat heeft veel negatieve gevolgen, waaronder dat je moe bent, en je moeilijk kan concentreren. Meer tips om je energiek te voelen, vind je hier.

4. Reinig je lichaam

Het is verleidelijk, als je dorst hebt grijpen naar frisdrank. Maar water is de enige échte dorstlesser. Bovendien is het verfrissend en reinigt het je lichaam. Dankzij water worden afvalstoffen gemakkelijker verwijderd uit je lichaam. Dat is goed voor je huid, haren en nagels. Uiteraard moet je ook dagelijks je gezicht reinigen. Hier lees je hoe je dat best doet.

5. Weg met hoofdpijn

Het is koud buiten. De warme lucht in de auto en de verwarming binnen zorgen dat er minder vocht in de lucht hangt. Daarom heb je sneller kans op hoofdpijn. Zorg dus dat je voldoende drinkt, een van de manieren om hoofdpijn te voorkomen. Heb je vaak last van migraine? Probeer dan zeker dit drankje eens! 

 

Naast voldoende water is ook voldoende slaap essentieel. Lees hier wat te weinig slaap doet met je lichaam.

 

Lees ook: 

7 signalen dat je te weinig drinkt

Zo eet jij je buik plat