Home Gezond 5 ongewone wintersporten
5 ongewone wintersporten

Denk verder dan skiën en snowboarden. Wintersporten worden continu heruitgevonden. Ben jij op zoek naar iets meer avontuur deze winter? Feeling zet 5 ongewone wintersporten op een rijtje voor jou.

De lijst van ongewone wintersporten blijft uitbreiden. Dat wil skiresort Les Saisies maar al te graag duidelijk maken. Het resort heeft twee wintersporten uit Alaska naar Frankrijk gebracht: de Fat Bike en sneeuwmountainbike. Twee activiteiten die vele fietsliefhebbers zal plezieren. Maar daar stopt de lijst van ongewone wintersporten niet.

De Fat Bike

Fat Bike met vrouw

Deze fietssoort is anders dan de gewone mountainbike. De Fat Bike is ontworpen om vooral besneeuwde gebieden aan te kunnen. Door zijn banden, die twee keer zo groot zijn als een gewone mountainbike en die opgeblazen worden bij een zeer lage druk, wordt deze gezien als dé ideale mountainbike voor alle terreinen. De banden passen zich aan elke situatie aan en obstakels zijn moeiteloos te overwinnen.

Sneeuw mountainbiken

Sneeuw Mountainbike

Sneeuw mountainbiken is hetzelfde principe als de Fat Bike, maar met een gewone mountainbike. Wat skiresort Les Saisies aanbiedt, is een mountainbike rit op de pistes zelf, alsook een tour met Eric Barone, de wereldrecordhouder snelheid fietsen. Eens zien of je zijn record kan verbreken op de sneeuw.

Skijöring

Skijöring

Skijöring is een sport waarbij een ervaren cross country skiër zich laat voorttrekken door een hond, een paard of een motorfiets met een stuk touw. Hierbij moet je over verhogen springen en obstakels trotseren. Je kan ook rustig aan sightseeing doen in de prachtige natuur op deze manier. De sport wordt vooral in Scandinavië beoefend, maar is ook in Minnesota aan haar opmars bezig.

Ijsklimmen

Ijsklimmen

Als je meer avontuur wil, zijn de bevroren watervallen jouw place to be. Het ideaal decor voor (ervaren!) bergbeklimmers om hun sport in de winter verder te trekken. De mooiste en meest beangstigende gletsjer die we aanraden is El Morada, net buiten Santiago. Voor de beginnelingen is het aangeraden om te oefenen op een kunstmatige ijsklimtoren die zich in de Franse La Plagne bevindt. Kippenvel, angstzweet en een prachtig uitzicht zijn gegarandeerd!

Ski Biking

Ski Biking

Nog eentje voor de fietsliefhebbers: Ski Biking. Dit principe bestaat uit het rondrijden op een fiets waarbij de wielen zijn vervangen door ski's of een snowboard. Zo kan je soepeler navigeren met een stuur in plaats van skistokken. Maar pas op: het lijkt gemakkelijker dan het is. Een sport met vallen en opstaan.

Het resort Les Saisies biedt training pistes voor de Fat bike aan én een kennismaking les van de fiets door deskundige Christophe Casagrande, instructeur van Moniteur Cycliste Français. Beide starten vanaf 25 euro Als jij je liever aan een mountainbikeritje op de Roc des 3 Marches piste wil wagen, kan dit voor 35 euro voor 2 afdalingen.

Lees ook: