Citroen heeft vele voordelen voor je gezondheid. Gebruik dit product in je dagelijkse eetgewoonten en het verschil zal je rap genoeg merken. Hier enkele redenen waarom citroen écht goed voor je is.

 

1. Een natuurlijke boost

Drink ‘s morgens een glas water met enkele drupjes citroensap. Je zal meteen een oppepper krijgen én een goed humeur om de dag te beginnen. Dit drankje is de perfecte vervanger van een kopje koffie. Je krijgt een soortgelijke energiestoot om je lichaam weer wakker te maken. Maar het is veel gezonder! Iedere dag citroenwater drinken heeft nog heel wat voordelen, lees er hier meer over.

2. Stralende huid

Citroenen zitten vol met antioxidanten die het verouderingsproces van de huid tegengaan. De vitamine C zorgt voor de elasticiteit van de huid en het voorkomt de vorming van rimpels. Heb je een gevoelige huid en last van acné? Citroen helpt oneffenheden te voorkomen. Uiteraard is je gezicht reinigen ook noodzakelijk, hier lees je hoe je dat doet in 6 eenvoudige stappen.

3. Helpt bij het afvallen

Citroen is natuurlijk geen wondermiddel waar je meteen van afvalt. Toch gaat het helpen om sneller en voor langere tijd resultaat te behalen. Citroen helpt bij het tegengaan van hongeraanvallen en je krijgt meteen een vol gevoel. Zo zal je minder snel grijpen naar tussendoortjes. Kan je het toch niet laten? Neem dan één van deze 5 heerlijke tussendoortjes zonder schuldgevoel.

4. Frisse adem

Citroen verfrist je adem en bestrijdt mondbacteriën. Toch moet je opletten dat je het sap niet onverdund drinkt. Het citroenzuur kan je tandglazuur aantasten, dus poets je tanden er niet mee, maar neem een glas citroenwater. Meer tips tegen een slechte adem vind je hier.

5. Het geeft je immuunsysteem een oppepper

Citroensap is rijk aan vitamine C, wat bijdraagt aan de versterking van je immuunsysteem en de bestrijding van griep en verkoudheden. Maar naast vitamine C is ook ijzer een belangrijke voedingsstof voor een goed werkend immuunsysteem. En citroen zorgt voor een verbeterde opname van ijzer uit het voesel dat je eet.

Wil je liever een beetje afwisseling? Maak dan infused water met citroen en andere fruitsoorten. Hier vind je 5 verrassende combinaties.

 

Lees ook:

7 fruitsoorten die je helpen gewicht te verliezen

Deze 5 noten zijn het gezondst

Op dit tijdstip val je het meest af

bron: ahealthylife.nl