Home Gezond 5 redenen waarom je je smartphone beter nooit meeneemt in je bed

5 redenen waarom je je smartphone beter nooit meeneemt in je bed

5 redenen waarom je je smartphone beter nooit meeneemt in je bed

Je smartphone hoort niet thuis in de slaapkamer. En wel om deze redenen. 

1. Je valt moeilijk in slaap

Het licht van je smartphone zorgt er voor dat je minder goed in slaap valt, het zorgt namelijk dat je brein minder melatonine produceert, de stof die je nodig hebt om in slaap te vallen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je door je smartphone mee in bed  te nemen, eerst nog je mails of Facebook checkt, en enkele sms'en verstuurd. En zo heb je dus veel minder slaap, en dat is geen goed idee. Dit doet te weinig slaap met je lichaam.

2. Je smartphone kan brand veroorzaken

De brandweer van New York waarschuwt dat je beter nooit je smarthpone onder je hoofdkussen bewaart. Hij kan namelijk oververhit geraken en in gaten in je kussen branden. Bovendien kun je beter niet overdrijven, dit doet overmatig gebruik met je lichaam.

3. Je smartphone bevat meer bacteriën dan de toiletbril

Dit is niet gelogen! Je smartphone bevat meer bacteriën dan een toiletbril. Niet alleen ongezond en slecht voor je slaapkwaliteit, maar ook nog eens onhygiënisch. Zo zijn er nog een paar slaapkamergewoonten waar je best onmiddellijk mee stopt, je leest hier welke.

4. Je smartphone heeft een negatieve invloed op je seksleven

We moeten je niet uitleggen dat het niet erg sexy is om op je smartphone bezig te zijn. Laat je smartphone uit de slaapkamer, praat met elkaar en knuffel en kus elkaar. Hier vind je nog meer tips om je libido een boost te geven.

5. Je smartphone kan je ongelukkig maken

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen die vaker om hun telefoon bezig zijn, humeuriger en opvliegender zijn. Je kunt je bovendien écht ongelukkiger voelen door te vaak met je smartphone bezig te zijn. Niet moeilijk, sociale media staan vol met 'perfecte' foto's. Jezelf vergelijken hiermee, is negatief voor je zelfvertrouwen. Meer zelfvertrouwen nodig? Hier vind je een trucje dat je in 30 dagen zelfverzekerder maakt.

 

Lees ook: 

7 slaapkamergewoonten die je huwelijk kunnen redden

Dit bepaalt hoe gelukkig we zijn met ons leven

Een betere relatie? Luister samen muziek