Wandelen is gezond en goed voor de lijn. Maar er is meer, wandel jij regelmatig samen je partner, dan is dat goed voor jullie relatie samen. Vanavond romantische wandeling in het bos?

1. Je krijgt een energieboost

Dankzij een stevige wandeling komen er endorfines of gelukshormonen vrij in je lichaam. Gevolg: je voelt je beter in je vel en hebt meer energie. Bovendien verbrand je er ook nog eens calorieën mee, en werk je dus aan je gezondheid tijdens het wandelen. En die positieve energie komt je relatie alleen maar ten goede.

2. Jullie seksleven gaat erop vooruit

Die extra energie geeft een boost aan je libido en aan je seksleven. Uit wetenschappelijk onderzoekt blijkt dat je lichaam allerlei hormonen aanmaakt als je wandelt, en je daarom meer zin geeft. Daarnaast is je doorbloeding beter als je beweegt (dus ook in je geslachtsorganen), en we moeten niet uitleggen dat dat bevorderlijk is voor jullie band.

3. Jullie kunnen rustig bijpraten

Stress op het werk, het huishouden organiseren en je kinderen opvoeden. Het is druk, druk, druk. Door samen te gaan wandelen nemen jullie even tijd om een goed gesprek te voeren en te horen hoe het écht met elkaar gaat.

4. De stress verdwijnt

Het is wetenschappelijk aangetoond dat stress vermindert als je wandelt. En dat maakt dan weer dat je minder humeurig bent. En daar zal je partner alleen maar blij om zijn.

5. Samen gezonder leven

Wandelen is een heel goede workout: je versterkt spieren en botten, vermindert de kans op botontkalking en blijft soepeler. Elke dag 30 minuten wandelen verlaagt je bleoddruk en cholesterol. De kans op hartaandoeningen zou maar liefst met 9,3% verminderen. Zo kunnen jullie samen gezond en fit oud worden.

6. Jullie streven samen naar een doel

Of je het nu doet om even wat tijd voor elkaar te nemen of eerder omdat je aan je gezondheid wilt werken, jullie streven samen naar een doel. En dat maakt jullie band alleen maar inniger.

7. Het is gratis

In tegenstelling tot een restaurantbezoek of een weekend weg is wandelen volledig gratis. Geen discussies over uitgaven dus.

Meer over wandelen:

Openingsbeeld: Imaxtree