Wandelen is gezond en goed voor de lijn. Maar er is meer, wandel jij regelmatig samen je partner, dan is dat goed voor jullie relatie samen. Vanavond romantische wandeling in het bos?

1. Je krijgt energie

Van een goede portie beweging krijg je veel energie. Samen in de buitenlucht wandelen bezorgt jullie energie en het is nog eens romantisch ook. Bovendien verbrand je ook nog eens calorieën. Eigenlijk al meer dan genoeg redenen om die wandelschoenen aan te trekken. Wil jij gewicht verliezen door te wandelen? Lees dan zeker even dit. 

2. Het is goed voor je seksleven

Dagelijks wandelen is gezond voor zowat alles, maar het is ook goed voor je seksleven en geeft je libido een boost. We moeten je niet uitleggen waarom dat goed is voor je relatie. Seks is bovendien écht gezond, hier lees je waarom.

Lees ook: Daarom maakt een gelukkige partner je gezonder

3. Samen praten

Een wandeling is het perfecte moment om gezellig te keuvelen met elkaar over hoe je dag was, de aankoop van die nieuwe wagen of wanneer jullie een volgende citytrip plannen. En dat babbelen is goed voor jullie relatie. Hier vind je nog 7 gewoontes waar je relatie beter van wordt.

4. Weg met stress

Door een frisse neus te halen in de natuur, daalt je stressniveau drastisch. En dat maakt dat je meer zen en minder humeurig bent. En daar zal je partner alleen maar blij om zijn. Want stress kan druk zetten op jullie relatie. Hier lees je nog 7 dingen die je relatie kunnen doden zonder dat je het merkt. 

Lees ook: 5 wetenschappelijk bewezen geheimen voor een goed huwelijk

5. Hello Positivo!

Wandelen neemt niet alleen je stress weg, het geeft ook rust en voldoening en maakt dat je minder gaat piekeren (Lees hier meer tips om te stoppen met piekeren) en veel positiever denkt. En positief is gezelschap is natuurlijk veel leuker dan een brompot. Goed voor je relatie dus. Heb jij negatieve mensen in je omgeving? Hier lees je hoe je er best mee omgaat.

Meer over relaties & welzijn:

 

Openingsbeeld: Imaxtree