Home Gezond 5 signalen die bewijzen dat je dringend meer slaap nodig hebt

5 signalen die bewijzen dat je dringend meer slaap nodig hebt

5 signalen die bewijzen dat je dringend meer slaap nodig hebt

Een druk leven, een ambitieuze carrière en een leuk gezin… We willen het allemaal. Maar het neemt veel tijd in beslag. Voldoende slaap is écht belangrijk voor je gezondheid. Herken je deze signalen? Dan kun je maar beter op tijd onder de wol kruipen vanavond.

Ben jij een moeilijke slaper? Dankzij deze tips slaap jij vannacht als een roosje. 

1. Je bent geïrriteerd

Je partner, collega of moeder kan geen opmerking maken, of je bent in staat om uit je vel te springen. Achteraf voel je je schuldig omdat je weet dat je misschien te hard reageerde, maar het is sterker dan jezelf. Bovendien kun je huilen voor het minste. Herkenbaar? Een slaaptekort kan de oorzaak zijn. Te weinig slaap maakt je namelijk prikkelbaar. Slapen is niet alleen goed voor je eigen gezondheid, maar ook voor je omgeving dus. Vanavond toch maar op tijd je bed in dus.

Lees hier ook waarom het niet altijd een goed idee is om samen met je partner te slapen

2. Je kunt je moeilijk concentreren op het werk

Voel je je minder creatief? Heb je moeite om probleemoplossend te werken of zit je telkens naar buiten te turen? Dan is de kans groot dat je moe bent. Te weinig slaap verstoort de goede werking van je brein. Zorg dus dat je morgen fris als een hoentje op je werk verschijnt.

Voel jij je al een tijdje vermoeid, maar slaap je voldoende? Dan zou een van deze 9 redenen wel eens de oorzaak kunnen zijn.

3. Je bent bijgekomen of valt maar niet af

Te weinig slapen is een drama voor je dieet. Uit een studie van 2004 bleek dat mensen die minder dan 6 uur slapen per nacht, 30% meer kans hebben op obesitas. Ben jij bijgekomen óf heb je uitzonderlijk veel zin in zoet? Dan zou je wel eens te weinig geslapen kunnen hebben.

Hier ontdek je hoeveel calorieën je meer eet als je te weinig slaapt

4. Je huid ziet er dof uit en je hebt wallen

Een doffe, grijzige huid en wallen zijn uiterlijke signalen van je slaaptekort. Hoewel make-up en crèmes je kunnen helpen, pak je maar beter de oorzaak aan, en zorg je voor voldoende nachtrust.

Zorgt nachtelijk gepieker voor een verstoorde nachtrust? Lees dan hier 5 tips om voor eens en altijd te stoppen met piekeren.

5. Je bent sneller ziek dan anders

Door te weinig te slapen, pleeg je een aanval op je immuunsysteem. Ben je sneller verkouden of heb je dit jaar vaker last van keelpijn? Dan kun je maar beter even uitrusten.

Meer tips voor in de slaapkamer: