Home Gezond 5 handige tips om enkele kilo’s te verliezen

5 handige tips om enkele kilo’s te verliezen

5 handige tips om enkele kilo's te verliezen

Graag enkele kilo’s kwijt, maar liever geen zwaar dieet? Lees dan zeker deze 5 tips.

 

 

1. Stop met diëten

Het klinkt misschien verrassend, maar diëten is geen goed idee als je een gezond gewicht nastreeft. ‘Ik denk de hele dag na over wat ik later ga eten, waardoor ik net zin krijg in vanalles’, herkenbaar, toch? Probeer daarom niet te diëten, maar gewoon gezonde keuzes te maken. Lees hier ook waarom calorieën tellen absoluut geen goed idee is.

2. Water, je beste vriend

Zorg dat je altijd water in de buurt hebt. Probeer minstens 1,5 tot 2 liter per dag te drinken. Ga je shoppen? Neem een flesje mee. Op het werk zorg je altijd dat je een glaasje bij je hebt, en ook op restaurant neem je best een glas water (naast een ander drankje). Het is niet alleen belangrijk voor je lichaam, het zorgt ook dat je hongergevoel minder is. Nog zo’n gouden tip: maak zelf gezonde groentesoep en eet die voor je maaltijd. Op die manier is je honger al verminderd, en stort je je niet op je hoofdgerecht. Nood aan afwisseling? Drink ook eens een kopje groene thee of infused water.

3. Slaap voldoende en vermijd stress

Graag enkele kilo’s kwijt? Zorg dan zeker dat je voldoende slaapt. Door een gebrek aan slaap maak je minder gezonde keuzes. Bovendien bleek uit een studie van 2004 dat mensen die minder dan 6 uur slapen per nacht, 30% meer kans hebben op obesitas. Geen goed idee dus! Ook stress kan zorgen dat je gaat emo-eten. Vermijden dus. Ben jij een emo-eter? Lees dan zeker dit.

4. Eet vaker

Eet voldoende en gestructureerd. Sla bijvoorbeeld nooit het ontbijt over, eet een middag- en avondmaal en voorzie tussendoortjes. Zo heb je nooit erg grote honger, en voorkom je dat je gaat schransen. Uiteraard kies je wel voor gezonde maaltijden. Let ook op met verborgen dikmakers. Hier vind je er 10.

5. Wandel dagelijks

Voldoende beweging is belangrijk, maar dat betekent niet dat je drie keer per week naar de sportschool moet. Het is een goed idee om een er een gewoonte van te maken dagelijks te wandelen. Probeer bijvoorbeeld iedere avond na de maaltijd een half uurtje te gaan wandelen of ga met de collega’s iedere middag even op stap. Het helpt je lichaam bij de vertering, je verbrandt calorieën en het is nog eens leuk ook. Hier lees je wat er met je lichaam gebeurt als je dagelijks wandelt.

Meer over gezondheid & afvallen: