Home Gezond 5 tips om in 2017 écht meer te gaan bewegen

5 tips om in 2017 écht meer te gaan bewegen

5 tips om in 2017 écht meer te gaan bewegen

Ieder jaar opnieuw neem je je voor dat je nu écht meer gaat bewegen. Maar op het einde van het jaar moet je toegeven dat je fitnessabonnement pure geldverspilling was en dat die wandelschoenen een eenzaam leven leiden in een hoekje van je schoenenkast. Dit jaar komt er verandering in! Dankzij deze 5 tips ga je nu écht meer werk maken van beweging in 2017.

Voldoende bewegen is écht heel belangrijk voor je. Het is goed voor spieren en gewrichten, het is lief voor je lijn, het helpt hart- een vaatziekten te voorkomen én het is bovendien ook nog eens goed voor je seksleven. Is het je dit jaar niet gelukt? Dankzij deze tips slaag ook jij er in om in 2017 meer te bewegen.

1. Wees realistisch

Tip 1 is meteen heel belangrijk. Ja het klopt, in een ideale wereld gaan we vanaf iedere dag met de fiets naar het werk, nemen we nooit nog een lift en doen we minstens 3 keer per week intensief aan sport. Maar laten we eerlijk zijn, als het al lang geleden is dat je überhaupt aan sport hebt gedaan, is het niet realistisch. Bovendien neem je wel eens de lift (boodschappentassen wegen écht veel), rijd je soms met de auto (die regen die voorspeld is, is echt niet goed voor mijn haar) en heb je waarschijnlijk te weinig tijd om minstens 3 keer per week te gaan sporten (tijd met vriendinnen is ook belangrijk). Resultaat: je merkt al snel dat het niet lukt, voelt je misnoegd en geeft er de brui aan, dan maar in 2018 naar de sportschool. Dat is natuurlijk niet bedoeling. Kies daarom realistische doelen uit. Neem je bijvoorbeeld voor om minstens 1 keer per week te gaan wandelen en minstens 1 keer per week een uur aan sport te doen. Uiteraard neem je je ook voor om zoveel mogelijk dingen de fiets te doen – het milieu zal je dankbaar zijn – en om zo weinig mogelijk de lift te gebruiken. Wist je trouwens dat gezellig wandelen écht goed is voor je relatie? Hier lees je waarom.

2. Kies iets dat je graag doet

Je kunt kiezen voor een sport waarmee je je conditie sneller op peil brengt of waarmee je het hoogst aantal calorieën verbrandt (hier vind je het lijstje), maar dat is niet meteen het belangrijkste. De essentie zit hem in bewegen. Maar hoe verwacht je iets vol te houden waar je niet dol op bent? De eerste stap bestaat dus uit iets ontdekken dat je echt leuk vindt. Misschien is spinnen wel echt iets voor jou, wie weet is zumba helemaal je ding of word je enthousiast van rugby? Alles is mogelijk, zolang je het maar graag doet. Ben je écht niet sportief aangelegd? Wandelen, fietsen of zelfs tuinieren is net zo goed. Misschien is deze verrassende sporttrend wel jouw favoriete sport? 

3. Zoek een sportbuddy

Alles is leuker als je het samen doet. Zoek daarom een sportbuddy. Of het nu je partner, een goede vriendin of een zus is, je zult veel minder snel afzeggen als je samen beweegt. Bovendien kun je elkaar motiveren om het telkens beter te doen. En daarna is er tijd om gezellig bij te babbelen.

4. Maak tijd

Er is geen ontkomen aan, als je meer wilt bewegen zul je er tijd voor moeten maken. Plan dus sportmomentjes in je agenda in. Het werkt het best als je vaste dagen kiest, want op die manier kweek je een gewoonte aan, waardoor je het gemakkelijker volhoudt. Echt geen tijd? Ook met collega’s kun je gaan sporten. Doe bijvoorbeeld yoga tijdens de middagpauze of ga gezellig wandelen. Hier lees je nog tips om meer te bewegen op kantoor.

5. Blijf gemotiveerd

Waarom wil je graag meer bewegen? Is het omdat je gezonder wilt leven of zou je graag enkele kilo’s afvallen? Er zijn veel redenen. Lijst ze even op, en hang ze desnoods aan je koelkast. Even geen zin meer? Lees dan terug je lijstje met redenen, op die manier blijf je gemotiveerd. Denk jij telkens: ‘ik zal morgen beginnen’? Lees dan zeker deze 5 tips om te stoppen met uitstellen. 

Meer tips voor een gezonde levensstijl in 2017: