Home Gezond 5 tips om keelpijn instant te verzachten

5 tips om keelpijn instant te verzachten

5 tips om keelpijn instant te verzachten

Help! Koning winter is in het land en hij heeft zijn vriendjes met zich meegenomen. Lopende neuzen, koude rillingen en keelpijnen zijn dan ook niet weg te denken tijdens deze donkere dagen. Eens je met keelpijn zit, kan deze ook wel enkele weken duren. Om deze irritante pijn snel te kunnen dumpen, heeft Feeling vijf belangrijke tips voor jou.

 

1. Hou jezelf warm en rust voldoende

Rust is nog steeds de beste oplossing voor je keel. Wanneer je last hebt van keelpijn, probeer je best zo weinig mogelijk te praten en je nek goed warm houden met een sjaal of een dikke coltrui. Heb je moeite om je sjaal stijlvol te dragen? Laat je dan inspireren door deze 25 manieren! 

2. Zet een kopje kalmerende thee

Niets beter dan wat thee om je geïrriteerde keel te kalmeren. Ga voor een gemberthee met honing, maar laat de thee zeker en vast goed trekken voor je er van drinkt.

3. Ga voor een beetje frisheid

Warme dranken zijn de eerste hulp om je keel te kalmeren, maar hun werking is nog effectiever wanneer je ze afwisselt met koude dranken. Denk bijvoorbeeld aan een glaasje koud water met een schijfje citroen. Probeer het eens uit! Je zult je snel een stuk beter voelen.

4. Gorgel als de beste

Niet echt een actie met veel glamour, wel één van de meest effectieve hulpjes. Gorgelen maakt je luchtwegen op een eenvoudige manier vrij. Hoe ga je te werk? Meng een glaasje lauw water met een koffielepel zout en gorgelen maar!

5. Controleer de temperatuur

Hou je kamertemperatuur in de gaten: zet de thermostaat dan op 19°C. Zo voorkom je dat je jezelf blootstelt aan intense temperatuurveranderingen.

 

Meer gezondheidstips om de winter te doorstaan:

3 tips om een tekort aan daglicht te overbruggen
5 manieren om jezelf lekker warm te houden
Het drankje voor een goede nachtrust