Home Gezond 5 tips om niet bij te komen tijdens je reis

5 tips om niet bij te komen tijdens je reis

5 tips om niet bij te komen tijdens je reis

Hoera! Daar is de vakantie weer. Heerlijk genieten van barbecues, ijsjes of zoete cocktails. Gevaarlijk voor je lijn dus, maar dankzij deze 5 tips voorkom je dat je bijkomt.

 

1. Water is je beste vriend

Drink jij dagelijks voldoende water? Dat is prima. Het is belangrijk dat je dit tijdens je reis ook blijft doen. Je kunt natuurlijk genieten van een lekkere cocktail, een lokaal wijntje of een fris biertje, maar zorg dat je daarnaast ook voldoende water drinkt. Hier lees je waarom.

2. Groenten, groenten en nog eens groenten

Eet veel groenten. Ga jij naar een zonnige bestemming? Niets zo heerlijk dan een lekkere salade. Vergeet wel niet om de dressing apart te vragen en je niet op het broodmandje te storten. Groenten vullen goed, zorgen voor vitamientjes en zijn lief voor je lijn. Als tussendoortje kies je trouwens liever voor een lekker stuk (lokaal) fruit, dan een ijsje.

3. Bewegen tijdens je reis

Er zijn heel wat hotels waar je een fitness of groepslessen hebt om helemaal in vorm te blijven. Maar we begrijpen het uiteraard als je helemaal geen zin hebt om intensief te sporten tijdens je korte ontspanningstripje. Toch is het belangrijk een beetje te bewegen. Denk aan een romantische strandwandeling, samen gaan joggen of doe eens mee met de aquagym die de animatie organiseert, mogelijkheden te over. En je kunt zelfs calorieën verbranden zonder te sporten. Wist je bijvoorbeeld dat je met een shoppingtrip van een uur zo’n 100 calorieën verliest? Lees hier meer slimme tips.

4. Verbied jezelf niets

Jezelf dingen verbieden is absoluut niet nodig. Maar maak wel slimme keuzes. Kies bijvoorbeeld voor een ijsje overdag óf een dessertje na het eten, maar niet allebei. Eet ook niet iedere avond frietjes of andere gefrituurde dingen, maar beperk je tot 1 keer per week. Ook gezonde, magere maaltijden kunnen écht lekker zijn. Lees hier meer veel voorkomende dieetblunders.

5. Met mate

Net zoals altijd, geldt ook op reis de volgende regel: drink en eet met mate. Heb je voldoende? Eet dan niet verder omdat het lekker is. Je mag zeker genieten van lokale specialiteiten, maar je moet niet elke cocktail op de kaart uitgeprobeerd hebben. Lees hier 9 andere eenvoudige tips om af te vallen zonder diëten.

Meer over dieet & gezondheid: