Home Gezond 5 tips om minder te zweten bij warm weer

5 tips om minder te zweten bij warm weer

5 tips om minder te zweten bij warm weer

Daar is de zon weer, goed nieuws! Maar dat betekent ook zweten. Dankzij deze 5 tips zweet jij minder bij deze tropische temperaturen.

 

1. De juiste kledij

Niet zweten bij deze temperaturen is helaas geen optie. Maar je kunt wel vermijden dat je met okselvijvers rondloopt. Draag daarom luchtige, niet al te strakke kledij. Kies bovendien voor natuurlijke materialen. Denk aan katoen, linnen of zijde. Van deze stofjes krijg je het minder warm en transpireer je dus minder snel.

2. Scheer je oksels

Uiteraard was je dagelijks je oksels, maar vergeet ook zeker je oksels niet te scheren. Want haartjes houden bacteriën vast. Door de haartjes zweet je sneller, de bacteriën kunnen geurtjes veroorzaken.

3. Eet licht

Kies zeker nu voor lichte maaltijden. Hoe zwaarder je maaltijd, hoe meer energie je lichaam nodig heeft om het te verteren, en daar krijg je het extra warm van. Vermijd ook te pikant eten, koffie, cola, alcohol, suiker en zout. Want ook van die voedingsstoffen kan je meer zweten. Drink wel voldoende water.

4. Antitranspirant

Een deodorant is goed om geurtjes te maskeren, maar wil je écht het zweten tegengaan? Dan kies je best voor een antitranspirant.

5. Doe geen te zware activiteiten

Een beetje logisch, maar we vermelden het toch. Probeer te zware activiteiten te vermijden. Binnen kan airco soelaas bieden, maar buiten is het écht warm. Zoek regelmatig de schaduw op en drink voldoende. Ook je haardroger en stijltang laat je liever even voor wat het is. Vergeet trouwens zeker je huid niet te beschermen tegen de zon. Hier lees je wat je zeker moet weten over zonnecrème.

Meer over zomer & gezondheid: