Word jij ‘s nachts ook geregeld wakker van het geluid van muggen? Of nog erger, sta jij ‘s morgens op met jeukende muggenbeten? Wij verzamelden 5 tips om muggen uit je slaapkamer te bannen.

Muggen komen af op menselijke lichaamsgeuren. Het is dus niet zo eenvoudig om muggen uit je slaapkamer te bannen, maar deze trucjes helpen.

1. Investeer in een vliegenraam

Voorkomen is beter dan genezen, of vangen in dit geval. Investeer daarom in een vliegenraam. Zo kun je je slaapkamer verluchten zonder dat er muggen binnenvliegen. Ook handig om vliegen, wespen of andere insecten buiten te houden. 

2. Muggenstick

Gebruik een muggenstick, een stick die je insteekt in het stopcontact. De stick verspreidt een geur die voor mensen niet waarneembaar is, maar ondraaglijk is voor muggen. Steek hem 30 minuten voor je wilt gaan slapen in het stopcontact of koop er eentje met een timer.

3. Zuig ze weg

Muggen zitten regelmatig stil op het plafond of op een muur. Controleer daarom overdag even je slaapkamer. Zie je muggen zitten? Zuig ze dan op met de stofzuiger. Daarna zorg je uiteraard dat de ramen en deuren van je slaapkamer gesloten zijn. Zodat ook nieuwe muggen niet naar binnen komen. Een rustige nacht gegagarandeerd.

4. Gebruik een ventilator

Muggen zijn erg licht en worden onstabiel in een omgeving waar veel wind is. Een ventilator is dus een goede manier om muggen weg te jagen. Het best is dat je de ventilator in de buurt van je hoofd en bovenarmen plaatst. De rest van je lichaam bedek je onder een laken. Muggen vliegen vanzelf naar een andere plek.

5. Slaap onder een klamboe

Muskietennetten of klamboes zijn handig om muggen uit je buurt te houden. Kies voor een gewoon exemplaar of voor eentje dat geïmpregneerd is met een insecticide, op die manier blijven ze uit de buurt van het net. Waar je best op let: kies een exemplaar dat groot genoeg is, vooral de bovenkant heeft best een zo groot mogelijk oppervlak, zo hangt het net niet in de weg.

Heb jij toch een muggenbeet? Met enkele middeltjes die je zeker in je kast hebt, kun je jeuk verminderen. Lees hier welke.

Openingsbeeld: LoveStories SS19

Meer zomertips: