Home Gezond 5 tips om nu ook minder te drinken ná Tournée Minérale

5 tips om nu ook minder te drinken ná Tournée Minérale

5 tips om nu ook minder te drinken ná Tournée Minérale

Heb jij Tournée Minérale volgehouden? Goed zo! Maar wat nu na Tournée Minérale, want het heeft pas écht zijn nut gehad als je nu wat minder vaak alcohol drinkt. Gelukkig zijn er heel wat lekkere alternatieven. Wij geven enkele gouden tips.

 

1. Wees je bewust van wat je drinkt

Tijdens je maand zonder alcohol kon je op de website ingeven hoeveel je dronk om er dan achter te komen hoeveel calorieën je naar binnen werkte en hoeveel euro’s je daarvoor moest neerleggen. Heel confronterend. Maar zeker niet slecht, want nu kun je je veel bewuster zijn van wanneer je drinkt. Gezellig met de vriendinnen weg, je man die jarig is of een dochter die haar diploma behaalt… Alles is wel een excuus om een glaasje te drinken. Probeer vanaf nu bewuster na te denken over wanneer je drinkt. Niemand gaat je vreemd bekijken als je niet bij elke gelegenheid een glas drinkt.

Hier lees je nog eens wat te veel alcohol drinken doet met je lichaam

2. Denk aan de voordelen

Misschien ben je wel een paar kilogram lichter, misschien heb je wel tonnen energie of wie weet nemen jij en je partner iedere zondag nu de tijd voor een romantische ochtendwandeling. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je niet meer met een kater opstaat. Denk dus volgende keer aan de voordelen als je het glas wilt heffen, en maak keuzes.

Hier lees je waarom samen wandelen zo goed is voor jullie relatie

3. Zoek lekkere vervangers

Tijdens Tournée Minérale werd je misschien een echte held in het maken van mocktails. En toegegeven, er zijn écht heerlijke soorten op de markt. Vanaf nu drink je wat vaker die heerlijke mocktails of andere vervangers voor alcohol. Je scoort er mee bij je vrienden én drinkt geen alcohol. Schol!

Het perfecte drankje nog niet gevonden? Dit Ginger Beer van East Imperial moet je écht eens proberen. Heerlijk, dorstlessend en vooral het perfecte alternatief voor alcoholische drankjes.

4. Spaar voor iets leuks

Zoals je weet, kun je op de website van Tournée Minérale uitrekenen hoeveel je uitspaart als je niet meer (of minder) drinkt. En dat scheelt al snel een aardig bedrag. Hoe je het best gewoontes aanhoudt? Door jezelf te belonen. Dus steek op de momenten dat je zou drinken, maar beslist om het niet te doen, het overeenkomende bedrag in een potje. Als je genoeg bijeengespaard hebt, trakteer je jezelf op die handtas waar je al een tijdje van droomt, die citytrip die je al lang wilt maken of dat paar schoenen dat je eigenlijk te duur vond. Kiezen tussen een nieuwe handtas of alcohol? Wij weten het wel. 😉

5. Doe het samen

Tijdens Tournée Minérale was je zeker niet alleen. Samen met bijna 100.000 anderen gingen we de uitdaging aan. Wil je ook na Tournée Minérale wat minder vaak het glaasje heffen, spoor dan vrienden, familie of collega’s aan om mee te doen. Je motiveert elkaar en komt minder snel in de verleiding als jullie samen mocktails drinken. Moet je ze overtuigen? Je ontdekt de échte effecten van geen alcohol drinken pas als je het een langere tijd volhoudt.

Meer tips voor een gezonde levensstijl: