Natuurlijk wil je graag (meer) sporten in 2019. Vind jij het ook zo moeilijk om in de wintermaanden je sofa in te ruilen voor de fitness? Lees dan deze tips.

1. Maak een plan

Schrijf voor jezelf op welke sport je wilt doen, hoeveel tijd het in beslag neemt en wanneer je het wilt doen. Noteer vervolgens je sportmomenten in je agenda. Beschrijf bovendien voor jezelf waarom je meer wilt sporten. Misschien wil je enkele kilo’s kwijt óf je wilt gewoon even je hoofd leegmaken na een stressvolle dag. Door je doel te bepalen, ben je meer gemotiveerd.

2. Ga met vriendinnen

Spreek duidelijk af wanneer jullie gaan sporten. Het is niet alleen veel gezelliger om samen te sporten, je bent ook minder geneigd om af te zeggen. Hop, samen ga je ervoor!

3. Blijf gewoon thuis

Neen, dan bedoelen we niet om Netflix te kijken. Van pilates tot een full body work-out… Er zijn tal van goede video’s waardoor je lekker warm binnen kunt blijven.

4. Ga wandelen

Heb je echt geen zin in zwemmen of fitness? Ga dan gezellig wandelen met je partner, kinderen of vriendinnen. Je maakt je hoofd even leeg, kunt gezellig bijpraten en bent toch in beweging.

5. Invester in een leuke sportoutfit

De solden zijn het perfecte moment om eindelijk die leuke sportoutfit te kopen. En geef eerlijk toe: sporten is zoveel leuker als je die mooie legging en bijpassende top kunt aantrekken.

Meer tips om te sporten: