Natuurlijk wil je graag (meer) sporten in 2021. Met gesloten fitnesscentra is dat niet altijd evident. Vind jij het ook zo moeilijk om in de wintermaanden je sofa in te ruilen voor de gezonde oefeningen? Lees dan deze tips.

1. Maak een plan

Schrijf voor jezelf op welke sport je wilt doen, hoeveel tijd het in beslag neemt en wanneer je het wilt doen. Noteer vervolgens je sportmomenten in je agenda. Beschrijf bovendien voor jezelf waarom je meer wilt sporten. Misschien wil je enkele kilo’s kwijt óf je wilt gewoon even je hoofd leegmaken na een stressvolle dag. Door je doel te bepalen, ben je meer gemotiveerd.

2. Doe het met vriendinnen

Terwijl jullie andere jaren gezellig samen gaan sporten, is dat nu minder evident. Dat wil niet zeggen dat je elkaar niet kunt steunen. Samen wandelen is een goede start, maar ook samen joggen kan prima. En wat dacht je ervan om je Zoom open te gooien terwijl je oefeningen doet en elkaar op die manier te stimuleren?

3. Zoek de goede video

Heel wat personal trainers of fitnesscentra bieden hun lessen nu online aan. Toch is dit ook het uitgelezen moment om op onderzoek te gaan. Altijd al eens pilates willen proberen of Zumba graag een kans geven? Probeer het nu in de veilige omgeving van je woonkamer.

4. Ga wandelen

Heb je echt geen zin in zwemmen of fitness? Ga dan gezellig wandelen met je partner, kinderen of vriendinnen. Je maakt je hoofd even leeg, kunt gezellig bijpraten en bent toch in beweging.

5. Invester in een leuke sportoutfit

Niemand ziet je, dus het maakt eigenlijk niet uit wat je draagt? Toch wel, die jogging die uit elkaar dreigt te vallen, ruil je liever in voor een leuke outfit. Je ziet er beter uit en voelt je meteen beter. Pst, shop hem lokaal, steun je er ook nog eens de economie mee!

Meer tips om te sporten: