De zomer brengt veel lekkernijen met zich mee. Dankzij deze tips kun je ze makkelijker weerstaan.

De zomer brengt niet alleen het zonnetje met zich mee, maar het is ook een periode waarin je omringd wordt door heerlijke lekkernijen. Denk maar een ijsjes, terrasjes of barbecueën. Met al dat lekkers is het niet altijd even makkelijk om eraan te kunnen weerstaan. Maar wanneer de ijscoman je straat weer eens binnenrijdt, denk dan aan deze tips.

1. Denk aan iets anders

Probeer jezelf af te leiden door aan een andere leuke ervaring te denken. Wanneer de geur van barbecue je neus binnendringt, denk dan aan je heerlijke vakantie of aan dat nieuwe kleedje dat je voor een prikje op de kop hebt kunnen tikken. Hierdoor creëer je een time-out waarin je makkelijk je impuls om te snoepen kunt onderdrukken.

2. Geef jezelf een goede reden

Als je bijna toegeeft aan een lekkernij, denk dan terug aan de redenen waarom je wilt vermageren. Schrijf deze op een post-it en hang ze op de frigo, de snoepkast en koekendoos.

3. Maak afspraken met jezelf

Maak eenvoudige afspraken met jezelf om zo weinig mogelijk calorieën op te nemen. Drink bijvoorbeeld bij elke maaltijd een groot glas water of vervang je ijsje door een appel.

4. Beloon jezelf

Afvallen wordt makkelijker als je jezelf af en toe beloont. Zomers lekkernijen weren is niet altijd makkelijk, dus verwen jezelf zodat je het blijft volhouden. Ga bijvoorbeeld shoppen met vriendinnen, een dagje naar het strand of laat je heerlijk verwennen met een massage.

5. Geniet van de zon

Het is zomer, kom naar buiten en vul je dagen met leuke dingen! Wees gelukkig, dat maakt het stukken makkelijker om je goede voornemens vol te houden.

Openingsbeeld: Hunkemöller SS19

Meer gezondheidstips?