Home Gezond 5 x exotische vruchten
5 x exotische vruchten

We worden vaak afgeschrikt door het uiterlijk van exotisch fruit. Te stekelig, hard of lelijk? Niets is onmogelijk! Wij geven je tips hoe je deze lekkernijen makkelijk kan opeten. Smakelijk!

1. Kokosnoot

cocosnoot

Iedereen kent de kokosnoot, maar past vaak al bij de gedachte deze noot te moeten kraken. Eigenlijk is het zo moeilijk niet en het gereedschap dat je nodig hebt, ligt zeker in huis. Namelijk een hamer en een schroevendraaier.

Zo ga je te werk:

Voor je hem openbreekt is het verstandig om eerst het water eruit te halen. Dit doe je door er een 3-tal gaatjes in te maken met je hamer en schroevendraaier. Maak de gaatjes diep genoeg zodat het sap er makkelijk kan uitlopen.

Als al het water eruit is begint het leuke werk: klop je stress weg en sla met de hamer rondom de kokosnoot. Je zal zien dat de noot gemakkelijk zal opengaan. Heb je hier geen tijd of zin voor? Er bestaat ook een eenvoudiger alternatief. Zet de kokosnoot 12 uur in de diepvries en klop de schil er dan voorzichtig met een hamer af. Het vruchtvlees blijft over en als je er een gaatje in klopt kan je nog genieten van het frisse kokoswater.

2. Granaatappel

granaatappel

Nog zo’n vrucht die onmogelijk lijkt is de granaatappel. Maar het is eenvoudiger dan je denkt. Het enige wat je nodig hebt is een mes, een grote kom, water en een zeef.

Zo ga je te werk:

Vul een grote kom met voldoende water. Vervolgens snij je de granaatappel in partjes en leg ze in de kom. Door zacht met je vingers langs de pitjes te wrijven zullen de pitjes loskomen. Je zal merken dat het wit vliesje, dat aan de granaatappel hangt, zal blijven drijven en dat de pitten zullen zinken. Ten slotte giet je het water weg door een zeef et voila! Het enige wat overblijft zijn de heerlijke granaatappelpitten.

3. Mangosteen

mangosteen

Een vrucht die je waarschijnlijk onbekend in de oren klinkt is de Mangosteen. Nochtans, het wordt de ‘koningin der vruchten’ genoemd. Deze vrucht is fijn van smaak en is geen familie van de mango zoals de naam doet vermoeden. De smaak is een mengeling van perzik, framboos en ananas. Heerlijk dus. De Mangosteen heeft een harde, paarse leerachtige schil en is vergelijkbaar met een kleine appel. Voor het schillen heb je enkel je handen of een mes nodig.

Zo ga je te werk:

Als de vrucht rijp genoeg is kan je het  met je handen openbreken. Het volstaat om er zachtjes in te knijpen. Maak je je handen niet graag vuil? Ga dan voor een mes met zaagsnede. Het vruchtvlees kan je er dan zo uithalen. De partjes zijn parelwit en hangen aan elkaar net als bij een mandarijn.

4. Cactusfruit

cactusfruit

De cactusfruit is hemels aan de binnenkant en duivels aan de buitenkant. In de winkel zien ze er op het eerste zicht onschuldig uit, maar pas toch een beetje op als je ze oppakt. De schil heeft prikhaartjes die nauwelijks zichtbaar zijn. De smaak is zoet tot licht zuur en is vergelijkbaar met een peer. Voor het te schillen heb je een mes en handschoenen (optioneel) nodig.

Zo ga je te werk:

Snij eerst de twee uiteinden eraf zodat je het gemakkelijker kan gaan schillenen. Vervolgens maak je een ondiepe snee in de lengte van de schil. Op deze manier kan je de schil er zonder probleem aftrekken. Ten slotte, snij je de vrucht in stukjes en klaar!

5. Pitaya

pitaya

De pitaya staat ook wel bekend als drakenfruit en is familie van de cactus. Deze vrucht bestaat in verschillende varianten en is het meest te vergelijken met een kiwi. Op het eerste zicht zie je er geen beginnen aan om het te schillen, maar het is eigenlijk heel simpel. Je hebt namelijk enkel een mes nodig.

Zo ga je te werk:

Deze vrucht kan je best doormidden snijden en uitlepelen zoals een kiwi. Je kan de vrucht ook gewoon schillen en dan opeten.