Home Gezond 5 x lunchen zonder brood
5 x lunchen zonder brood

Boterhammen als lunch kunnen heerlijk zijn. Maar iedere dag brood wordt een beetje saai, bovendien zijn er gezondere opties. Geen zin in brood? Wij geven je 5 tips voor een heerlijke lunch zonder brood.

 

1. Een heerlijke salade

Gezond én heerlijk, een frisse salade. Zeker in de zomermaanden is dit een echte topper. Door te variëren met groenten, kazen, vlees, vis of noten, kun je eindeloos veel variaties maken. Neem jij je salade graag mee naar het werk? Gebruik dan eens een glazen pot, hier lees je er meer over.

2. Een hartelijke quiche

Ook met quiche kun je eindeloos veel variëren. Belangrijk: gebruik veel seizoensgroenten, lekker én beter voor het milieu. Hier vind je nog tips voor een kleinere ecologische voetafdruk.

3. Een lekkere omelet

Maak eens een lekkere omelet in plaats van boterhammen. Voeg er veel groenten aan toe. Wil je hem extra hartig maken, voeg dan wat feta of geitenkaas toe. Ook Kate Moss zet regelmatig omelet op het menu. Hier lees je meer over wat ze doet om haar slanke lijn te behouden.

4. Soep

Gezond, lekker én goed voor de lijn, een heerlijke kom soep. Maak zelf verse soep met heerlijke groenten. Ook handig om in te vriezen als je weinig tijd hebt. Mag het eens wat meer zijn? Probeer dan zeker deze gegrilde bloemkoolsoep.

5. Wraps

Maak ook eens wraps. Je kunt ze in de winkel kopen en vullen met allerlei lekkers. Liever geen koolhydraten? Vervang de wrap van maïsmeel door een blad ijsbergsla. Je vult je blad met lekkere groenten en eventueel wat kip of kaas. Veel gezonder dan de klassieke wraps en vooral overheerlijk.

Toch zin in brood? Probeer dan eens dit gezond en origineel broodbeleg.

Lees ook: