Home Gezond 6 manieren om een hongergevoel tegen te gaan

6 manieren om een hongergevoel tegen te gaan

6 manieren om een hongergevoel tegen te gaan

Wanneer je op dieet gaat, kan een constant hongergevoel al snel toeslaan. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, door je voedingspatroon slim aan te passen, val je af zonder constant honger te hebben. Wij geven alvast enkele tips. 

1. Drink voldoende water

Vaak wordt een hongergevoel verward met een tekort aan water, drink dus eerst een groot glas water voor je naar een tussendoortje grijpt. Voldoende water drinken is natuurlijk ook goed voor de rest van je lichaam, ontdek hier wat dagelijks 1,5 liter water drinken met je lichaam doet.

2. Sla je ontbijt niet over

Een fout die veel vrouwen nog steeds maken: het ontbijt overslaan. Een stevig ontbijt geeft je meteen voldoende energie om je dag te beginnen en zorgt ervoor dat je doorheen de dag minder naar snacks zal grijpen. Kies wel voor een gezond ontbijt zoals het fruitontbijt van Pascale Naessens of heerlijke, zelfgemaakt granola met magere yoghurt en een stuk fruit.

3. Eet op vast momenten

Wanneer je lichaam in een bepaalde routine komt, want het aan vaste eetmomenten en ga je tussendoor minder zin krijgen in een snack. Grommelt je maag toch? Kies dan een snack met minder dan 100 kcal, inspiratie voor je snacks vind je hier.

4. Eet voldoende groenten

Groenten zijn rijk aan vezels en laag in calorieën, hierdoor helpen ze je hongergevoel tegen gaan zonder dat je al teveel calorieën binnen krijgt. Kies dus voor een extra portie groeten bij je maaltijd, dit houdt je energieniveau op peil.

5. Ga op tijd slapen

Onderzoek toonde aan dat mensen die voldoende slapen minder kans maken op obesitas. Blijf dus geen uren achter de televisie zitten met een kommetje chips in de hand, maar ga op tijd je bed in.

6. Vermijd stress

Wanneer mensen teveel stress hebben gaan ze sneller grijpen naar ongezonde tussendoortjes. Zorg er dus voor dat je voldoende kan ontstressen: lees ’s avonds rustig een boek, ga nog even een eindje lopen of wandelen. Hierdoor ga je je niet alleen beter voelen, het helpt ook om je dieet vol te houden.

 

Lees ook: 

Zo kwam Jennifer Lawrence aan haar killer body

Met wandelen verband je meer calorieën dan je denkt