Home Gezond Zorgeloos op vakantie: 6 tips om reisziekte te voorkomen

Zorgeloos op vakantie: 6 tips om reisziekte te voorkomen

Zorgeloos op vakantie: 6 tips om reisziekte te voorkomen

Ga jij binnenkort gezellig op vakantie? Heerlijk. Alleen is de reis met auto, trein, tram, bus of boot soms een ware hel, zeker als je snel reisziek wordt. Wij geven 6 tips om reisziekte te voorkomen, zodat je enkel nog geniet van je vakantie.

1. Een lichte maaltijd

Voor je vertrek eet je best iets lichts. Zware maaltijden kunnen je sneller ziek maken. Bovendien vermijd je best frisdrank, koffie en alcohol. Vind je water maar saai? Probeer dan een van deze infused waters.

2. Kies de juiste richting

Gaan jullie met de auto op vakantie? Je wordt het minst snel misselijk als je zelf rijdt. Lukt dat niet? Ga dan naast de bestuurder zitten en kijk mee naar de weg. Ga je met trein, tram of bus? Ga dan in de rijrichting zitten. Bovendien lees je best niet en blijf je ook beter van je tablet. Kijk liever naar buiten en geniet van het uitzicht. Lees hier welke 5 producten onmisbaar zijn in je reisapotheek.

3. Met de auto

Ben je met de auto, maar rij je zelf niet? Vraag aan de bestuurder om rustig te rijden. Vermijd grote snelheidsveranderingen, rem rustig, geef rustig gas en neem bochten rustig.

4. Zorg voor verluchting

Probeer altijd een raampje open te zetten. Frisse lucht is een zegen als je last hebt van reisziekte. Ook af en toe een korte pauze nemen kan helpen, zodat je een luchtje kunt scheppen.

5. Medicijn

Heb je veel last van reisziekte? Dan zijn er ook medicijnen die je kunnen helpen. Neem nooit zomaar iets, maar vraag aan je huisarts wat je best neemt.

6. Toch misselijk?

Voel je je ondanks de tips toch misselijk? Eet dan een droge koek of een stukje droog brood. Je mag moet het voedsel verteren en dat zorgt voor minder misselijkheid. En nu, genieten maar van die heerlijke vakantie.

Moet je je koffer nog maken? Lees dan deze 12 tips om het efficiënt in te pakken.

Meer over reizen: