Home Gezond 6 x tussendoortjes die lief zijn voor je lijn

6 x tussendoortjes die lief zijn voor je lijn

6 x tussendoortjes die lief zijn voor je lijn

Een tussendoortje hoeft helemaal niet veel calorieën te bevatten, dat bewijzen deze gezonde tussendoortjes die lief zijn voor je lijn. 

De regels

De mogelijkheden voor een gezond tussendoortje zijn eindeloos. Probeer rekening te houden met de volgende regeltjes. Kies voor een tussendoortje dat 100 calorieën of minder bevat. Let ook op de hoeveelheid vet en suikers. Fruit of groenten zijn altijd een goed idee. Probeer ook de juiste vetten te kiezen. Noten bijvoorbeeld, bevatten best veel vetten, maar het zijn gezonde plantaardige vetten, een goede keuze dus. Nog een tip: drink bij iedere maaltijd, en dus ook tussendoortje, een groot glas water.

1. Fruit

Eet dagelijks minstens 2 stukken fruit. Je kan ze in een salade verwerken of bij het ontbijt eten, maar uiteraard is het ook een goed tussendoortje. Eet er magere natuuryoghurt en een paar noten bij. Vol vitamines en amper calorieën. Bovendien erg handig om mee te nemen naar het werk. Fruit is trouwens ook een perfecte vervanger voor broodbeleg.

2. Groenten

Ook rauwe groentjes zijn perfect om mee te nemen naar het werk. Het grote voordeel: je kan constant afwisselen, zowel van groenten als van dip. Combineer bijvoorbeeld met een zelfgemaakt sausje op basis van yoghurt of met een heerlijk hummus. Onze tip: Volg de seizoenskalender: seizoensgroenten zijn goedkoper en zo zorg je vanzelf voor veel variatie. Meer nood aan afwisseling? Mix dan alles in de blender en maak een heerlijke smoothie.

3. Peperkoek of rijstkoek

Zin in zoet? Dan is een stukje peperkoek een goed idee. Besmeer met een dun laagje minarine, en klaar. Hou je meer van hartig? Dan kies je voor de rijstkoek. Beleg met een hardgekookt eitje, stukjes advocado of hummus.

4. Een handje noten

Ook noten zijn een goed tussendoortje. Let op: eet niet meer dan een handje vol per keer. Combineer daarom best met iets anders zoals fruit. Ook gedroogd fruit is een goede optie.

5. Een smoothie

Lekker en gezond, een smoothie. Weinig tijd om fruit en groenten te snijden? Gebruik dan de diepvriesvariant. Gezond en lekker. Let op: Het is wel belangrijk dat je je smoothie zelf maakt, aangekochte smoothies bevatten vaak veel toegevoegde suikers en/of veel calorieën.

6. Soep

Een kom zelfgemaakte soep is niet alleen heerlijk, maar ook erg lief voor je lijn, en dus een prima optie als je op dieet bent. Maak de soep zelf met groentjes en bouillon. Laat vlees en pasta achterwege. Zo geniet je voor amper calorieën van een heerlijk hartelijk tussendoortje. 

Ook tips nodig voor een gezond ontbijt? Bekijk hier 5 havermoutrecepten van Jamie Oliver. Eet je liever brood? Hier vind je 3 x gezond en origineel broodbeleg. Nood aan een detox? Ontdek hier 4 detox-sapjes.