Home Gezond 7 fruit- en groentensoorten die je NIET in de koelkast mag bewaren

7 fruit- en groentensoorten die je NIET in de koelkast mag bewaren

7 fruit- en groentensoorten die je NIET in de koelkast mag bewaren

Je denkt misschien dat je fruit langer vers blijft als je het in de koelkast bewaart, en voor sommige soorten is dat ook zo. Maar deze fruitsoorten bewaar je beter niet in de koelkast.

 

Je fruit of groenten invriezen? Hier ontdek je hoe je ze langer bewaart in de vriezer.

Steenvruchten

Steenvruchten – denk aan nectarines, perziken en kersen – bewaar je best niet in de koelkast. De koude zorgt ervoor dat ze smaak verliezen, melig worden en hun heerlijke zoete smaak verdwijnt.

Inspiratie nodig voor je salade? Hier vind je 4 heerlijke zomersalades.

Meloenen

De beste smaak voor je meloen? Bewaar ze dan gewoon op het aanrecht. Maar ook voor je gezondheid bewaar je sappige meloenen maar beter niet in de koelkast. Uit onderzoek blijkt dat antioxidanten in je meloen beter bewaard blijven als je ze op het aanrecht bewaard. Nadat je ze gesneden hebt, bewaar je ze wél best in de koelkast, zo voorkom je bacteriën.

Dé eenvoudigste manier om meloenen te snijden ontdek je hier.

Tomaten

Enzymen zorgen ervoor dat de smaak van tomaten verloren gaat als je ze in de koelkast bewaart. Er is wel een uitzondering: als de tomaten heel rijp zijn als je ze koopt, bewaar je ze wel best in de koelkast, om te voorkomen dat ze rot worden.

Wat de kleur van je tomaten over de smaak vertelt, lees je hier.

Appel

Het kan geen kwaad dat je appels in de frigo bewaart, maar het is niet nodig. Als je ze op het aanrecht bewaart, blijven ze zeker een week of twee goed. Zijn ze daarna nog niet op? Bewaar ze dan in de koelkast. Let er dan wel op dat je ze apart van andere groenten en fruit bewaart, want appels geven gassen af die zorgen dat je ander fruit sneller rijp is.

Een appel is niet altijd hét perfecte tussendoortje, hier lees je waarom.

Avocado

avocado

Avocado’s rijpen het best als je ze op het aanrecht bewaart, dus als je ze snel wilt eten, is de koelkast niet de juiste bewaarplek. Wil jij in het warenhuis en ben je op zoek naar een avocado die je onmiddellijk kunt eten, gebruik dan zeker dit trucje om nooit nog een foute avocado te kiezen. 

Banaan

Bananen in de koelkast bewaren, is écht een slecht idee. Je verstoort het rijpingsproces én je bananen zullen ook niet meer rijp worden als je ze uit de koelkast haalt. Op het aanrecht is de boodschap.

Een geniaal trucje om je banaan te snijden vind je hier.

Bessen

zomerfruit niet in koelkastNiets zo heerlijk als verse rode vruchten. Hun smaak is het best als je ze op kamertemperatuur bewaart. Let wel op: ze worden snel wak, dus als je ze niet binnen de twee dagen wilt opeten, kun je ze toch best in de koelkast bewaren. Je mag ze wel niet wassen voor je ze in de koelkast plaatst, hier lees je nog eens waarom.

Meer tips voor in de keuken: