Home Gezond 7 landen die ons iets kunnen leren over welzijn

7 landen die ons iets kunnen leren over welzijn

7 landen die ons iets kunnen leren over welzijn

Toegegeven, ons Belgenlandje doet het met een 18e plaats wereldwijd niet slecht op vlak van welzijn. Toch zijn er landen waaraan we, door hun typische gewoontes of door wetgevingen, nog een voorbeeld kunnen nemen.

1. Frankrijk

De Franse regering keurde onlangs een wet goed die werknemers het recht geeft om na de werkuren en tijdens het weekend vrij te nemen van hun inbox. Doordat vrije tijd nu echt vrije tijd wordt, hoopt men het aantal burn-outs te verlagen.

2. Zweden

Voor een verlengd ouderschapsverlof moet je dan weer in Zweden zijn. Daar krijgen werknemers 480 dagen ouderschapsverlof die verdeeld mogen worden over beide ouders. 

3. Japan

We worden er vaak op gewezen dat koolhydraten niet goed zijn voor ons figuur en dat we ze dus zoveel mogelijk moeten vermijden. Dat is echter niet het geval in Japan! Gezond eten betekent voor hen veel koolhydraten, vis en sojaproducten. Dit dieet lijkt te werken, want Japan staat wereldwijd op de tweede plaats als het op levensverwachting aankomt.

4. Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland maakt men van avontuur in de buitenlucht een prioriteit. Werknemers die regelmatig avontuurlijke reizen ondernemen, scoren beter op het vlak van welzijn en tevredenheid.

5. Zuid-Korea

Zuid-Korea is hét land bij uitstek als het gaat om hoogtechnologische snufjes. Het is daarom niet verbazingwekkend dat de Zuid-Koreaanse overheid veel geld uittrekt voor het sponsoren van programma's die mensen met een internetverslaving behandelen. 

6. Spanje

Hoewel de Spaanse siesta bedreigd wordt, wijst onderzoek uit dat een kort dutje na de middag de productiviteit en de aandacht van werknemers een flinke boost kunnen geven. Meer tips tegen een namiddagdip op kantoor vind je hier.

7. Denemarken

Tot slot is Denemarken op verschillende vlakken een pionier als het op welzijn aankomt. Het land heeft een hoge levensverwachting, geen corrupte politiek en een voordelig sociaal systeem. Bovendien is het ouderschapsverlof er goed georganiseerd en wordt vrijwilligerswerk hard aangeprezen. Geen wonder dus dat de Denen in het meest gelukkige land ter wereld wonen!

 

Bron: Huffington Post

 

Lees ook:

Prachtig: zo ziet Nieuw-Zeeland eruit vanuit een drone

VIDEO: Grotten vol glimwormen in Nieuw-Zeeland

Dit bepaalt (helaas) hoe gelukkig we zijn