Home Gezond 5 redenen om vaker komkommerwater te drinken

5 redenen om vaker komkommerwater te drinken

5 redenen om vaker komkommerwater te drinken

Voldoende water drinken is belangrijk, dat moeten we je natuurlijk niet meer vertellen. Maar heb je nood aan wat afwisseling? Ga dan eens voor komkommerwater. Lekker, verfrissend en gezond. Wij geven 5 redenen om het wat vaker op je menu te zetten.

1. Goed gehydrateerd

Je drinkt best minsten 1,5 à 2 liter water per dag. Maar dat gaat al eens vervelen. Door komkommer aan je water toe te voegen geef je het een lekker fris smaakje. Zo blijf je goed gehydrateerd. En dat is belangrijk voor een mooie huid en gezond haar. Hier lees je meer redenen waarom voldoende drinken écht belangrijk is. 

2. Viva vitamientjes

Naast je dagelijkse hoeveelheid water, is het ook belangrijk om voldoende groenten en fruit te eten, zodat je al je vitamines binnenkrijgt. Komkommers bevatten vitamine A, C en K, en ze bevatten mangaan. Je kunt je porties uiteraard niet vervangen door komkommerwater, maar je krijgt wel wat extra vitamines binnen. Onze tip: voeg ook wat druppeltjes citroensap toe aan je komkommerwater, het smaakt heerlijk, en het is écht gezond. Hier vind je 5 goede redenen om wat vaker citroenwater op het menu te zetten. 

3. Lief voor je lijn

Probeer je van nog enkele kilootjes af te raken? Dan kan komkommerwater je daarbij helpen. Het is natuurlijk geen wondermiddel waarmee al je kilo’s verdwijnen als sneeuw voor de zon, maar het drankje geeft je een vol gevoel, waardoor je minder snackt. Bovendien is het véél gezonder dan frisdrankHier vind je nog 7 tips om je dieet makkelijker vol te houden.

4. Het helpt ziektes voorkomen

Komkommerwater kan heel wat ziektes helpen voorkomen. Zo bevat het hoge hoeveelheden vitamine K, een vitamine die helpt osteoporose helpt voorkomen, een chronische aandoening waardoor je meer kans hebt op botbreuken. Bovendien is het ook erg goed voor je nieren, en helpt het het teveel aan natrium uit je lichaam te zuiveren. Dat zorgt dat weer voor een lagere bloeddruk, waardoor het risico op hart- en vaatziekten vermindert. Volgens sommige onderzoeken zou het zelfs stoffen bevatten die de kans op kanker doen afnemen. Hier lees je 5 tips om de kans op huidkanker te verminderen.

5. Een natuurlijke detox

Barbecues, festivals, cocktails op terras… In de zomer eten en drinken we vaak meer dan eigenlijk goed voor ons is. Maar het is zo lekker, toch? Het kan ook geen kwaad als je de dagen erna compenseert. En komkommerwater is prima daarbij. Het drankje bevat vitamines en vezels, die maken het gemakkelijker voor je lichaam om schadelijke stoffen af te breken. Een soort van natuurlijke detox dus. En nog lekker ook! Hier vind je nog 4 detoxsapjes.

Wil jij net als ons een beetje afwisseling? Zet dan zeker ook citroenwater op je menu, hier lees je wat dat met je lichaam doet. Of probeer eens een van deze infused waters, heerlijk, zeker in de zomer.

Meer over gezondheid en dieet: